Zakaj se moj računalnik ob zaprtju pokrova izklopi?

Ko zaprete pokrov prenosnika bo šel vaš računalnik v pripravljenost, da bi varčeval z energijo. To pomeni, da se računalnik ne bo dejansko izklopil ampak bo samo v pripravljenosti. Iz pripravljenosti ga povrnete tako, da dvignete pokrov prenosnika. Če se ne povrne, poskusite s klikom miške ali s pritiskom tipke. Če tudi to ne deluje, pritisnite na gumb za vklop.

Nekateri računalniki ne morejo preiti v stanje pripravljenosti. Običajno se to zgodi, ker njihove strojne opreme operacijski sistem ne podpira popolnoma (na primer gonilniki Linux so nepopolni). V tem primeru boste morda ugotovili, da svojega računalnika po zaprtju pokrova ne morete povrniti iz stanja pripravljenosti. Poskusite lahko popraviti težavo s stanjem pripravljenosti ali pa računalniku preprečite poizkus prehoda v stanje pripravljenosti ob zaprtju pokrova.

Preprečitev prehoda v stanje pripravljenosti ob zaprtju pokrova

Če ne želite, da gre vaš računalnik v pripravljenost, ko zaprete pokrov prenosnika, lahko spremenite nastavitve:

Pri spreminjanju te nastavitve bodite previdni. Nekateri prenosniki se lahko pregrejejo, če delujejo z zaprtim pokrovom, še posebno, če so v omejenem prostoru kot je nahrbtnik.

  1. Kliknite ikono skrajno desno v menijski vrstici in izberite Sistemske nastavitve.

  2. V oddelku Strojna oprema kliknite na Napajanje.

  3. Nastavite spustni meni Ko je pokrov zaprt na Ne naredi ničesar.