Poročanje težave v Ubuntuju

V primeru da v Ubuntuju opazite težavo, lahko izpolnite poročilo o hrošču.

 1. Pritisnite Alt+F2 in vnesite ubuntu-bug imeprograma

  V primeru da imate težavo s strojno opremo ali ne veste imena programa s težavami, vnesite ubuntu-bug

 2. Po poganjanju enega od zgornjih ukazov bo Ubuntu zbral podatke o hrošču. To lahko traja nekaj minut. Če želite, preglejte zbrane podatke. Kliknite Pošlji za nadaljevanje.

 3. Odprl se bo nov zavihek spletnega brskalnika za nadaljevanje obdelovanja podatkov o hrošču. Za upravljanje poročil o hrošču Ubuntu uporablja spletišče Launchpad. V primeru da računa Launchpad nimate, ga boste morali za poročanje hrošča in prejem posodobitev o njegovem stanju preko e-pošte ustvariti. To lahko storite s klikom na Ustvari nov račun.

 4. Po prijavi v Launchpad vnesite opis težave v polje povzetek.

 5. Po kliku na Naprej bo Launchpad iskal podobne hrošče za primer da je hrošč že poročal nekdo drug. V primeru da je bil hrošč že poročan, lahko označite, da hrošč vpliva tudi na vas. Lahko se tudi naročite na poročilo o hrošču, da prejmete posodobitve o napredku pri njegovem popravljanju. V primeru da hrošča ni še nihče poročal, kliknite Ne, poročati moram nov hrošč.

 6. Izpolnite polje opisa s toliko podatki kot lahko. Pomembno je, da navedete tri stvari.

  1. Kaj pričakujete, da se bo zgodilo

  2. Kaj se je dejansko zgodilo

  3. Če je mogoče, najmanjše število korakov, zahtevanih za ponovitev težave, kjer je 1. korak "zaženi program"

 7. Vaše poročilo bo dobilo številko ID in njegovo stanje bo posodobljeno, medtem ko se obdeluje. Hvala, ker pomagate izboljševati Ubuntu!

V primeru da dobite napako "To ni pristen paket Ubuntu", to pomeni, da program, za katerega poskušate poročati hrošč, ni iz uradnih skladišč Ubuntu. V tem primeru Ubuntujevega vgrajenega orodja za poročanje hroščev ne morete uporabiti.

Za več podrobnosti o poročanju hroščev v Ubuntuju si preberite obširno spletno dokumentacijo.