Uporaba drugih zvočnikov ali slušalk

Na svojem računalniku lahko uporabljate zunanje zvočnike ali slušalke. Zvočniki se običajno priklopijo preko okroglega priključka TRS (konica, obroč, rokav) ali preko USB-ja.

V primeru da imajo vaši zvočniki ali slušalke vtič TRS, ga vklopite v ustrezen vtič na računalniku. Večina računalnikov ima dva vtiča: enega za mikrofone in enega za zvočnike. Najdite sliko mikrofona poleg vtiča. Zvočniki ali slušalke vklopljene v vtič TRS bodo običajno privzeto uporabljene. V primeru da niso, si oglejte navodila za izbiro privzete naprave.

Nekateri računalniki podpirajo večkanalni izhod za prostorski zvok. To običajno pomeni več priključkov TRS, ki so pogosto obarvani. Če niste prepričani kateri priključki spadajo v katere vtiče, lahko zvočni izhod preizkusite v nastavitvah zvoka. Kliknite zvočni meni v menijski vrstici in izberite Nastavitve zvoka. Izberite svoje zvočnike s seznama naprav in nato kliknite Preizkus zvoka. V pojavnem oknu kliknite na gumb za vsak zvočnik. Vsak gumb bo svoj položaj sporočil samo kanalu, ki ustreza temu zvočniku.

V primeru da imate zvočnike ali slušalke USB ali analogne slušalke vklopljene v zvočno kartico USB, jih vklopite v katerakoli vrata USB. Zvočniki USB se obnašajo kot ločene zvočne naprave, zato boste morda morali navesti, katere zvočnike želite privzeto uporabiti.

Izberite privzeto zvočno vhodno napravo

  1. Kliknite na meni zvoka v menijski vrstici in izberite Nastavitve zvoka.

  2. Na zavihku Izhod izberite napravo s seznama naprav.

V primeru da svoje naprave ne vidite v zavihku Izhod, preverite zavihek Strojna oprema. Izberite svojo napravo in poskusite različne profile.