Spreminjanje glasnosti zvoka

Za spremembo glasnosti kliknite zvočni meni v menijski vrstici in premaknite drsnik glasnosti levo ali desno. Zvok lahko popolnoma izklopite z izbiro Utišaj.

Nekatere tipkovnice imajo tipke, ki vam omogočajo nadzor glasnosti. Običajno so videti kot zvočniki z valovi, ki prihajajo iz njih. Običajno so blizu tipk "F" (na primer F7).

Seveda lahko, če imate zunanje zvočnike, glasnost spremenite tudi z nadzorom glasnosti na zvočnikih. Tudi nekatere slušalke vsebujejo nadzor glasnosti.

Spreminjanje glasnosti za posamezne programe

Spremenite lahko glasnost za en program ter jo pustite nespremenjeno za druge programe. To je uporabno kadar poslušate glasbo in na primer brskate po spletu. Morda želite utišati glasnost v spletnem brskalniku, tako da zvoki iz spletnih strani ne motijo vaše glasbe.

Nekateri programi imajo lasten nadzor glasnosti znotraj glavnega okna. Če vaš program ima tak nadzor, potem spremenite glasnost znotraj programa. Če takega nadzora nima, kliknite zvočni meni v menijski vrstici in nato Nastavitve zvoka. Pojdite na zavihek Programi in tam spremenite glasnost programa.

Prikazani bodo le programi, ki predvajajo zvoke. V primeru da program predvaja zvoke, a ni na seznamu, morda ne podpira nadzora glasnosti na ta način. V tem primeru njegove glasnosti ne morete spremeniti.