Kako se rešit vpisovanju "zbirke ključev"

Problem je sledeči. Na server sem si že nekaj časa nazaj namestil ubuntu 9.10 desktop različico, da preizkusim vse preden namestim server verzijo. Ker ga imam na wireless, me je ko sem hotel zagnat wireless vprašal za geslo do zbirke ključev. Namesto, da bi pustil prazno, sem vpisal šifro. Ker mi server dela dobro in ker se mi še neda dajat gor server verzije, bi se rad rešil tega, da moram vsakokrat ko se zažene server na novo vpisovat to šifro. Sicer to ni velikokrat, vendar mi gre na jetra, ko moram resetirat, ali zmanjka toka, pa moram pol še tipkovnico uporabit da vpišem to šifro. V nasprotnem primeru se ne poveže na net.

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Desno klikni na ikonico omrežne povezave in izberi Urejanje povezav. Izberi zavihek brezžično, nato pa brezžično povezavo na katero se povezuješ in klikni Uredi.
    Čisto spodaj pri Prekliči in Uporabi izberi Razpoložljivo vsem uporabnikom.
  • Samo potem bodo lahko vsi dostopali do mojega wireless omrežja?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Vsi uporabniki, ki se bodo prijavili na tvoj strežnik bodo lahko dostopali do brezžičnega omrežja.
  • bilko Član
    uredil/-a 12. July, 2010
    Aha, z drugim računalnikom pa se ne bo dalo, brez wireless šifre? Se pravi sifra za wireless bo še vedno aktivna, samo na začetku une šifre nebo več potrebno vpisovati?
    No grem probat. Hvala za odgovor!

    Zakon! To me je že dolgo mučilo, pa nikakor da vprašam za nasvet. Sedaj deluje kot si želim.
    Tnx še 1x.
  • Ko zaženem računalnik, sem nastavil, da se samodejno prijavi v moj profil. Če zaženem Firefox ali Evolution se mi odpre okno kjer piše:
    "Vnesite geslo za odklepanje zbirke ključev
    Prijavna zbirka ključev ni bila samodejno odklenjena ob prijavi."
    Kako naj to uredim?
  • V meniju izberi Programi -> Pripomočki -> Gesla in šifrirni ključi da se odpre Seahorse, potem boš pod jezičkom gesla videl drevesno strukturo. Klikni z desno na Gesla in izberi Spremeni geslo. Vpiši staro geslo, novo pa pusti prazno. Potem te bo še opozoril, če hočeš vseeno uporabiti nevarno shranjevanje in to potrdiš.
  • Tudi sam sem imel podobne težave...no, najbolj pa mi je všeč, ko mi pri uporabniških možnostih 'O meni' zabrusi, da je novo geslo prekratko...:-(
    Res ne vem, kdo je komu gospodar-tak stroj mi hitro zraste čezglavo!!!
  • Tudi jaz imam problem z geslom - ker sem ga pozabil :rolleyes:

    Torej: če želim spremeniti geslo v Users Settings najprej zahteva staro geslo, ki se ga ne spomnim :mad: Please HELP!!!!! Kako naj zamenjam geslo, če ne vem starega?

    Hvala;)
  • Naj bo tokrat izjema -> http://www.psychocats.net/ubuntu/resetpassword
    Drugič odpri novo temo ali pa uporabi Iskanje..ker zbirka ključev pa to da si pozabu geslo nima dost skupnega..razn gesla :)
  • Najlepša hvala za hiter odgovor! Problem rešen :D Kar se teme tiče pa vzeto na znanje ;)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.