[rešeno] Brskanje po spletu je na trenutke onemogočeno

Pozdravljeni!

"Že 14 dni opažam, da mi je občasno onemogočeno surfanje po internetu. Uporabljam Ubuntu 10.04 in firefox. Ker sem najprej posumil na brskljalnik, sem na drugem računalniku poskusil z Internet explorerjem v Windows7 in nič bolje. Poskusil sem tudi z Chrome, tudi nič bolje.

Preveril sem hitrost interneta s speet testom in kadar so težave z surfanjem ne pridem na stran in ko se zopet surfanje vzpostavi mi speed tes pokaže kot dobro linijo."

Zgoraj v navedku sem poslal na Siol tehnično pomoč. Opažam, da download preko torrenta je dober. Ali se da internetno povezavo kako preveriti v Ubuntu-ju.

Namreč sem čez vikend klical na SIOL, pa so mi zatrdili, da je pri njih vse OK in da je problem v brskraljniku ali nastavitvah mojega PC-ja. Hm čudno....

Komentarji

  • Če ima torrent vzpostavljenih preveč povezav, blokira internet. Izklopi torrente in poskusi znova.
  • Ja vem da znajo preveč torrentov omejevati prenos.

    Z torrenti sem samo testiral hitrost prenosa še v realnem času. Drugače se mi to dogaja ko ni nobenega downloada ali uploada. Sem si dal na pult indikator omrežja in včasih je samo nekaj bitov/s prenosa. Nekako sumim ponudnika, a kaj ko ni nekega pravega odgovora. Mislim, da bom moral spet malo zarapotati...
  • poglej ali imas mogoce nastimane DNS streznike..

    nasnemi si wireshark in spremljal dogajanje v omrezju, tko bos mogoce videl kje se ustavi...
  • Zadevo so uredili ali pa se je sama po sebi uredil. Bil pa je problem na strani ponudnika.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.