siol interneta ne znam priklopiti!

Dan!
Glejte pri nekem prijatelju sem inštalirov kubuntu internet sem uklopu in zazna mi ga ampak prav da je zaklenen ( mam gesu pa ime od siola ker mam zaklenen internet ampak ne vem kam nej ga vpišem ) upam da ma gdo kkšne iskušne s siolom in če slučajn veste kako se to naredi a mi lahko prosim pošljete na loro.res@gmail.com sliko tistega kaj je treba vpisat prosmmmmmm ker iz slike se najbl znajde človk sej uhka prekrijete tiste gesla sam prosm vas za slikco pa napisan kaj je kje napisan.( npr: ip-v prvi vrstici geslo v 3vrstici )

Komentarji

  • Nastavit moraš PPPoE (PPP over Ethernet).

    To lahko narediš prek ukazne vrstice, glej
    https://help.ubuntu.com/community/ADSLPPPoE
    Tako sem delal, preden sem kupil router.

    Tu pa še ena možnost, zgleda malo bolj grafična
    http://www.ubuntux.org/how-to-install-broadband-adsl-pppoe-client-rp-pppoe

    Ne vem pa, če so že dodali podporo za to v Network Manager, poglej če kje PPPoE na izbiro.
  • Torej najprej vprašanje..a si direkt priklopljen na modem?

    Nato podvprašanje ... a omogoča modem 'router' način dela?

    Nato sledi odgovor če je odgovor na prvo vprašanje DA in na drugo NE.. najbolša rešitev (večkrat sem mel težave za network managerjem) je po mojem mnenju 'pppoeconf'
    Zalaufaš pppoeconf v terminalu..ter slediš navodilom.. gre se za CLI 'program' in je dokaj preprost za uporabo..na koncu te celo vpraša ali želiš da se zažene ob zagonu računalnika etc. :)

    Nato sledi drug odgovor če si odgovoril na oba vprašanja DA ti predlagam da na modemu naštimaš ta 'router' način dela ter v modem vpišeš svoje geslo ter uporabniško ime in se bo nato ta povezal na internet ti se pa sam priklopiš pa si že online .. (ne pozabi omogočit DHCP če boš to počel)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.