[rešeno] Zaslon potemni po 5 minutah

Poni Član
uredil/-a 30. January, 2011 v Programi
Hojladrija

Imam Linux Mint 9 Live verzijo na USB ključu. Po nekako petih minutah neaktivnosti se zaslon avtomatično potemni. Pa nikjer ne najdem orodja za nastavitve v zvezi s tem. Morda je pa to značilnost live verzije. Morda so morali šparati s prostorom in so nekatere stvari vrgli ven. Ampak jaz sem si prav zato nabavil live verzijo, da si stvari ogledam, preden jih dam v štalco (inštaliram). Pa vidim, da stvari kar nekako manjkajo. Med drugim manjka še Clipbook viewer (ali kako se temu reče v linuksu) in pa zvočni mikser.


Pomanjkljive pozdrave pošilja


Poni

Komentarji

  • Sistem - Možnosti - Upravljanje napajanja
  • Našel sem samo tegale:

    Control Center; skupina orodij Hardware; orodje Power Management Preferences. Ampak tu ni nobene take nastavitve. Nevem, ali sem jaz tako zabit, ali pa tega orodja res ni v Live verziji.

    Poni
  • poglej pod nastavitve screensaverja, vsaj v ubuntu sem se osebno nekaj časa tolkel po glavi zakaj se mi ekran zatemni. kje najdeš nastavitve te nastavitve pa seveda pojma nimam :)
  • Presneto, prav res je screen saver. Pa saj je bilo očitno. Vsaj potem, ko sem ugotovil, da je screen saver nastavljen, da se sproži po petih minutah, izbran pa je kar preprost temen zaslon. Ampak sam pa nikoli ne bi pogruntal. Sem bil prepričan, da je kaj v zvezi z varčevanjem z energijo.

    Hvala.


    Poni
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.