[rešeno] Linux podpora za tipkovnico z trackball

Zanima me ali obstajajo gonilniki za naslednjo tipkovnico z trackball-om: Trust KB-2950. Našel sem sicer en wiki, ki navaja, da naj bi delalo "out of the box", vendar nisem prepričan. Drugje pa nisem našel, zato me zanima, ali mislite, da je to za kupit ali ne. Uporabljena pa bo obvezno v Ubuntu. Predvsem me skrbi delovanje trackball-a.

Da še malce ozadja razložim: Kupil bom nettop(Zotac HD-ID40), gor bom naložil Ubuntu z XMBC, ter postavil zraven TV-ja. Za na kavč bi bilo super met brezžično tipkovnico, za brskanje po netu, pa trackball namesto miške.

Lp: 1GOR

Ps: Prosim ne mi navajat google, bing, ...

Komentarji

  • mogoče bi s kakim laptopom v trgovino šel pa s prve roke sprobal , če ne dobiš odg.( tud če dela vse pač unmu rečes , da ne dela kot je treba in kupiš iz aus/de , če je opazna razlika v ceni: ) ?
  • Problem je samo, da v Sloveniji še nisem zasledil Tipkovnice z trackball(za zmerno ceno 60€).
  • sej pravim, da pač ne kupiš samo sprobaš:). Je pa res, da so kake bolj "eksotične" komponente pri nas svinjsko drage :/
  • Sporočam samo, da sem kupil Mini Tipkovnico Lenovo za 45€. Sicer je tipkovnica res majhna, ampak vseeno primerna za media center. Tikpkati kljub majhnim tipkam ni problem ker so tipke izbočene in se ne moreš zmotit. V Ubuntuju deluje brez problema, samo vključiš in dela. Nastavit bom moral samo razpored tipk, predvsem raznih znakov, ostalo pa dela perfektno.

    Lp: 1GOR
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.