ubuntu se delno ponastavi

Lepo pozdravljeni! Ker nisem nasel podobne teme o tem sem se odlocil da jo ustvarim.
Zadeva je pa taksna ... do sedaj sem bil na winsih ... vmes sem 1x presaltal na ubuntu in sem hitro omagal (po dveh dneh sem bil spet na winsih).

Tokrat bom poskusal ostat kar za vedno na ubuntu ... vendar prihaja do nekaterih tezav ... in ne vem kako in kaj. Ob zagonu se mi sistem ponastavi ampak ne v celoti ... npr. cube ne deluje vec in podobne zadeve. Probleme imam tudi z x serverjem ... ker s tezavo vklapljam in izklapljam na dual monitors (a se mogoce da kako naredit separate screen brez boota?).

Pa tudi mozilla mi sama pomanjsuje strani ... tako da morem vsakic stran povecat, da lahko sploh preberem kaj. Dock mi ne deluje kakor je treba in mi napise da ni omogoceno razbijanje oken al nekaj podobnega ... pac dost je taksnih in drugacnih malenkosti ki bi jih rad odpravil.

AJA... kako se gre iz terminala ... kadar stisnes ctrl+f2 ali neki takega ... ker potem ne znam vec ven prit ker je full screen.
Se opravicujem ce sem prevec stvari vrgel v eno temo ... enostavno jih je prevec da bi v vsako temo posebej pisal ... bil bi vesel pomoci pri resitvi teh težav

LP

Komentarji

  • Ctrl alt +f1 .... 9
    na 7ki imaš pa ponavadi namizje (včasih je tudi 8ka)

    Glede ponastavitev..pa res ne bi vedu..upam da nisi prijavljen kot root notri..to je edina ideja :)

    Pobriši .mozilla direktorij in spet zaženi firefox..mogoče bo bolše...

    Kateri dock ti ne deluje ? docky? awn?
  • skynet Član
    uredil/-a 26. April, 2011
    CrazyLemon je dejal/-a:
    Ctrl alt +f1 .... 9
    na 7ki imaš pa ponavadi namizje (včasih je tudi 8ka)

    Glede ponastavitev..pa res ne bi vedu..upam da nisi prijavljen kot root notri..to je edina ideja :)

    Pobriši .mozilla direktorij in spet zaženi firefox..mogoče bo bolše...

    Kateri dock ti ne deluje ? docky? awn?
    hmm... nisem prijavljen kot root tako da ni zaradi tega.
    Glede mozille je pa zanimivo ... sm vse mape kar sem jih nasel pod imenom mozilla (mozilla 4.0, mozilla 3.6 ) zbrisal. In ko na novo instaliram .... in odprem ... glej ga zlomka spet stara mozilla stara tema stari add-oni itd. :S

    glede docka ... uporabljam docky. Napise mi pa da so nekatere moznosti za sestavljanje onemogocene .. in da jih moram omogocit ... ampak sanja se mi ne kje pa kaj :)

    aja ... pa tudi animacije ne primejo .. pa ceprav jih na novo omogocim pa cube tudi ne gre ... tako da kar omogocim je brez efekta :S


    Zadeva je porihtana ... ceprav mi kar naenkrat ni slo normalno zagnat racunalnika ... ampak je ostalo pri bootu ... kjer sem moral logirat in na novo instalirat drajverje prek terminala ... od taj naprej lavfa zadeva vredu.
    CrazyLemon vseeno hvala za pomoc :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.