1080p video šteka

Živjo.

Danes sem probal predvajat en 1080p video in se stvar zatika. To v vseh playerjih, še najmanj v VLC. Na internetu sem iskal rešitve in nisem našel ničesar. Zanima me, če je kdo imel podobne težave in če je možno, da imam probleme zaradi samega hardvera, ali pa celo zaradi compiza in efektov? Ker se spomnim da ko sem kupoval laptop, sem pogledal če grafična podpira HD, zato sem ga tudi kupil. Malo mi je butasto ker mi 720p filmi delajo normalno, 1080 pa ne. Imam ATI proprietary driverje, z grafično ATI mobility radeon hd 3650, procesor dual-core 2.1 ghz in 3 GB GDDR3 rama.

Komentarji

  • Se mi isto dogaja. Sicer imam ATI mobility radeon hd 2600 in opensource driverje, vednar mi 720p dela normalno, 1080p se pa zatika. Nikjer pa nisem zasledil, da bi hd 2600 sploh predvajala 1080p. Povsod piše da predvaja high definition filme, kar jih tudi res :)
  • probejte izklopit compiz efekte ce uporabljate ubuntu < 11.04
    mogoce bo pomagalo...
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Težava je v tem, da kartica ne pospešuje predvajanja videa. Sicer sem pred kratkim prebral novico, da se na tem dela, tako da bo verjetno v odprtokodnih ati gonilnikih v 11.10. Komentar enega od razvijalcev
    As far as how well the XvMC state tracker is working for this Gallium3D driver on Radeon HD 2000 series GPUs and later, "Video output of a 1920x1080 video now uses something around ~20% CPU time on my old test system, compared to ~50% with Xv, including all the nice features like overlay menu rendering for example (ok only working with mplayer right now, not xine)."
  • Hvala. Zanima me samo to, če to pomeni da windows 7 torej ima gonilnike, ki grafični kartici omogočijo pospeševanje videa? Se pravi, če bi v tem trenutku tak film na win 7 lahko gledal, tudi če ga na ubuntu 11.04 ne morem?
  • Na oknih imaš podporo za strojno pospeševanje, a ne v vseh predvajalnikih. Windows Media Player podpira, ravno tako Media Player Classic - HC (slednji meni bolj všečen pa predvaja večino formatov), PowerDVD,...
  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 3. May, 2011
    Zelo verjetno je da bi lahko ta film brez težav lahko gledal na win 7.

    Prehitel me je (p)sajko :)
  • si bom izposodil temo...
    men štekajo tud 720p filmi!

    imam sveže inštaliran 11.04, ati 3850, 4gb rama.
    naložil sem tiste driverje, ki jih najde Additional drivers, filme pa predvajam v VLCju...

    kaj naj naredim, da mi jih bo predvajalo?
  • Pejt vn (logout - odjava) ob izbiri uporabniškega imena ti se spodaj prikaže več menijev..med drugim je eden tak kjer piše "Ubuntu".. izbereš "Ubuntu Classic" ter probaš če ti tam štekajo.

    Predvidevam da štekajo zaradi Compiza..ta pa je nujn za delovanje unitya.
    Lahk pa da so problem gonilniki :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.