[rešeno] [11.04] Ob rebootu si ne zapomni odprtih programov

Pozdrav vsem!

Pred par dnevi sem migriral na 11.04 in imam en problemček, za katerega ne najdem odgovora: Ubuntu si ne zapomni odprtih programov ob rebootu. V vseh prejšnjih verzijah si v sistem / možnosti / začetni programi, v zavihku možnosti (mislim da je bil) obkljukal naj si zapomni sejo. Tega zavihka v 11.04 ni več (glej sliko spodaj).

V gnome nastavitvah (gconf-editor, apps / gnome-session / options) je auto_save_session obkljukan, ampak kljub temu si ne zapomni seje!

image

Je to bug? Kako bi rešil zadevo? Vsakodnevno (ali večkrat) ponovno odpiranje in nastavljanje konzol, nautilus in firefox instanc na vseh namizjih, me namreč živcira. Uporabljam klasični izgled, ne unity.

Komentarji

  • Lol, tipi so iz 11.04 odstranili možnost shranjevanja seje :rolleyes:

    debata, objava

    Meni je vedno vse delalo bp, ker nisem nikoli rabil da si zapomni kaj drugega kot par instanc konzole & nautilusa + firefox, glih toliko da zjutraj (oz. ob vsakem ponovnem zagonu) poprimem tam kjer sem zvečer končal, brez ponovnega browsanja do imenikov...
  • Firefox 4 sicer zna obnoviti sejo, ampak je za ostale programe bolj nerodno. Je pa zanimivo, da je v Kubuntu shranjevanje seje ostalo.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.