težava z apachejem2

Dan!!!

Po nadgradnji iz 10.10 na 11.04, mi najbrš nekaj ne dela pravilno v apacheju2, ker ko se prijavim v Joomlo in delam pa da bi si hotel predogled strani naredit, mi strani sploh ne najde, čeprav delam na local hostu, v mysql bazo nikakor ne morem priti. :(!!

Ma mogoče kdo od vas kakšno idejo kaj bi se dalo naredit, sem že probal z reštartom apacheja pa baze in isto.
Se da kako še naredit drugače da bi ju zbudil da nebi potreboval ponovnega nalaganja apacheja na sistem, ker potem zgubim vse podatke v stari bazi, oz. bi moral delati beck ap na drugo mesto.

Hvala za odgovore.

Komentarji

  • Uredi virtualhost da kaže na pravo mesto.
    Za delo z bazo pa priporočam phpmyadmin.

    In glede na to da se lahko prijaviš v Joomlo (kar pomeni da apache dela pravilno ker prikaže Joomlo) verjetno ni problem z virtualhosti.
  • Ja sej z virtualhostom je vse uredu, Joomla se zažene BP, sam ko naprimer hočem predogled strani delat, ko je enkrat narejena na localhostu, mi da nazaj da stran ni mogoče prikazati da je strežnik ne dosegljiv. :/ hmm kaj bi blo to????
    CrazyLemon je dejal/-a:
    Uredi virtualhost da kaže na pravo mesto.
    Za delo z bazo pa priporočam phpmyadmin.

    In glede na to da se lahko prijaviš v Joomlo (kar pomeni da apache dela pravilno ker prikaže Joomlo) verjetno ni problem z virtualhosti.
  • to ni apache2 problem..
    povej kje imaš joomlo, povej kateri naslov odpiraš za predogled etc...mal več informacij moraš podat :)
  • Joomlo imam na svojem compu na local serverju, se pravi da tudi stran ki jo poskušam odpreti je na localhostu. upam da me zastopiš kaj mislim,? Hvala bogu da nisem tega naredil na strežniku, potem bi bila cela štala :)!!!!
    CrazyLemon je dejal/-a:
    to ni apache2 problem..
    povej kje imaš joomlo, povej kateri naslov odpiraš za predogled etc...mal več informacij moraš podat :)
  • /home/mate99/Namizje/zaslonska_slika.png,/home/mate99/Namizje/slika-1.png
  • Em.. kaj zdej poskušaš? prilepit slike? lol :)
    naloži slike na file.si pa prilepi link
  • http://file.si/public/view/full/172227
    http://file.si/public/view/full/172228
    Takole to sta sliki, kaj naprimer ko hočem odpreti označeno je prvo polje v Joomli, na drugi pa je rezultat po tem ko kliknem predogled strani.
    Potem pa se mi sploh ne svita kaj bi bilo narobe, ker pre nadgradnjo domačega compa sem lahko delal vse v Joomli sedaj pa delam samo rezultata pa ne vidim, oz. si ga ne morem ogledati, sam mislim si kaj sem naredil.
    CrazyLemon je dejal/-a:
    Em.. kaj zdej poskušaš? prilepit slike? lol :)
    naloži slike na file.si pa prilepi link
  • Napaka je v napačni konfiguraciji. Saj lepo piše: Napaka 500. Torej Apache tu nima veze. Najverjetneje si zamučkal htaccess ali pa konfiguracijo Joomle.
  • Hm kako da bi jaz kaj zafrknu, do nadgradnje ubunta na 11.04,kar sem delal prek upravljalnika posodobitev, je delalo vse BP, po tem pa to kar vidiš. Če je kdo oz. kaj zjebalo potem je bilo to ob nadgradnji na 11.04. Nevem kaj naj poltem,naj nanovo naožim vse skupaj , mislim Joomlo ????
    R33D3M33R je dejal/-a:
    Napaka je v napačni konfiguraciji. Saj lepo piše: Napaka 500. Torej Apache tu nima veze. Najverjetneje si zamučkal htaccess ali pa konfiguracijo Joomle.
  • Se pravi da se nobenemu od vas ne sanja kaj bi bilo, :(??? Jaz sem totalno že obupal, ker nikkor mi ne uspe skonfigurirati , nevem več kaj bi bilo narobe, bo zgleda potrebno kar joomlo ponovno naložit, kar pa je milo rečeno muka. Če ve kdo naj mi prosim pomaga, če pa ne potem gre jutri nova inštalacija in podatki bodo šli k vragu, sam škoda !!!!
  • sej ti je R33D3M33R lepo napisal..napačna konfiguracija..med posodabljanjem ti se je neki prepisalo in zato pride do tega errorja..
    preglej še enkrat vse kar si nastavu pa je
  • CrazyLemon je dejal/-a:
    sej ti je R33D3M33R lepo napisal..napačna konfiguracija..med posodabljanjem ti se je neki prepisalo in zato pride do tega errorja..
    preglej še enkrat vse kar si nastavu pa je
    Hmm, kaj naj bi narobe prepiral, oz. prepisalo, kje naj to pogledam? Nastavljal pa nisem nič po tem ko se je nadgradil ubuntu :(!!!
    Mislim to je kar nekaj, poleg tega se mi pa računalnik ne ugašuje tako kot bi moral, ob ukazu da se naj računalnik ugasne dobim črn zaslon vendar kišta še vedno laufa, mater ka sem razočaran nad tem 11.04, bom šel kar nazaj na stari dobri 10.10, je vsaj bolj bil odziven in vse je delovalo.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.