S-video TV-out podpora na Ubuntu

Živjo. Danes sem probal uštimat S-video povezavo s TV-jem, pa mi ni uspelo. Po pravici povedano sploh ne vem kje naj se lotim, navodila na netu so precej nejasna in tudi redka, brez repa in glave. Sem bolj kot ne začetnik. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Če bi mi lahko kdo pomagal ali pa me vsaj kam usmeril, bi bil zelo hvaležen. Aja, imam pa kartico ATI Mobility Radeon 3650.

Komentarji

  • upam da ti bo tole ratalo...

    najprej priklopil S-video kabelj v prenosnik.
    nato pojdi v sistem/preferences/monitors
    nakar bi ti moralo zaznati, vsaj meni je, imam pa ati mobility radeon x1400
  • hold3n Član
    uredil/-a 11. May, 2011
    Meni ni zaznalo, zato sem pa vprašal :) Sem ta postopek že probal, ker mi je blo nekako logično it najprej v monitorje pogledat če mi sploh zazna. Niti tv ni zaznal nobenga signala iz S-videa. Sem potem šel še na win7 (imam dual boot), kjer sem bil 100% da bi moglo delat in glej ga zlomka, tam tut ni hotlo. A je možno da je kabel zanič?

    Aja pa še zanima me, kakšna je kaj kvaliteta slike potem na tvju? Če je slaba oz ni dobrega izkoristka, potem ne bom šel novega kabla kupovat.
  • kabli so poceni ,pa ne vem zakaj nebi zamenjal ,če ne ne drugo vsaj siguren boš
    iz izkušnjah v preteklosti sem imel probleme podobne ,pa še mogoče jih imaš doma ,če si v preteklosti kaj kupoval komponente ali kaj podobnega in mogoče imaš priložene kable ravno take
  • Ja, to je kabel ki je bil priložen zdraven ene nvidia grafe, ampak pomoje bi moral še vedno delat, saj so priklopi vsi isti? Bom kupil kabel pa javim rezultate.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.