[rešeno] [11.04] Namizje se sesuje - prikaže se križec

...kot ponavadi, ko se mi namizje sesuje, se mi v pozdrav pokaže na sredi sredine ekrana-križec!

ker nekako ni nobenih učinkov, se sprašujem, kako prižgem ostale delovne površine, obrobe oken...

v različici 10.10 sem zadevo še rešil z menijem VIDNI UČINKI v videzu...zdaj pa tega menija sploh nimam!!!

kaj naj torej ponovno namestim-odstranim, da bo zadeva delovala??

...čeprav imam 11.04 pa uporabljam še 'klasično' namizje z obema trakovoma...

lp,s.

Komentarji

  • OK..ker je OČITNO da nisi še prebral (glede na naslove tvojih dosedanjih tem) PREBERI, PREDEN ODPREŠ NOVO TEMO!
    naj ti citiram neki zanimivega..


    Ko odpiraš novo temo, skrbno izberi naslov teme. Naj ima povezavo s tistim, o čemur nameravaš v forumu govoriti. "Na pomoč", "Vprašanje" in podobno so slabi naslovi. Naslov najbolje izbereš tako, da se vprašaš, kaj bi ljudje vpisali v iskalec po forumu, da bi našli tvojo temo. In vedno se doda v naslov teme tudi kateri Ubuntu uporabljaš, s tem nam olajšate delo.
    To je bilo prijazno opozorilo - nadaljne odprte teme z neprimernim naslovom bodo zaprte.

    Hvala za razumevanje & lep dan še naprej.
  • ...ja lepo je res pregledno popravljen naslov...bolj je težava, da sem tako pretresen, ko zadeva ne deluje, da sploh težko zbrano razmnišljam in se čustveno odzovem na stres...res nisem vajen delovanja preko oglasne deske, pa tudi s tem povezani strogi red me nekoliko straši...je pa res žalostno, da se nekatere težave vlečejo že od prvega nalaganja sistema-to mi še dodatno jemlje pogum in vedno bolj sem prepričan, da je pač z mojim dojemanjem strojev in za njihovo delovanje potrebnim spoštovanjem do upoštevanja postopkov nekaj v osnovi zmotno.

    Ker sam nisem stroj namreč velikokrat opazim, da nekatere stvari počnem na zelo drugačen način, kot stroji-predvsem ponavljajoča in duhamorna opravila najbolj bodejo v oči. In ker me v slednjih opravilih pač stroji prekašajo, jim z veseljem prepustim, da popolnoma opravijo svoje delo na teh področjih. Čudi pa me, da so tako močno podvrženi človeškim dejavnikom, kar je menda edini razlog, da pride do napak in nedelovanj.

    Seveda je možno tudi, da napak ne delam sam, ampak so jih storili že mnogi pred mano, ko so izdelali stroj-predvsem pa morda tudi njemu prilagojene postopke(programe), ki naj bi brezskrbnemu uporabniku(meni) omogočali uživanje vseh tistih radosti življenja, za ketere je priročno imeti kakšen takle utripajoč električni mlinček...

    ...če pa ne, pa še vedno lahko strmim v steno(ker zunaj ravno dežuje, jaz pa sem bolj udomačene sorte).

    Hvala za pozornost in nasvidenje spet...no, morda pa tudi ne?

    ;)

    Lp,s.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Poskusi onemogočiti Compiz tako kot v 10.10.
    Če poganjaš unity, compiza ne boš mogel onemogočiti, ker ga unity potrebuje za delovanje.
  • ...sej Compiz tokrat deluje lepo in prav?(seveda ne pokaže palcev/thumb/ v opravilni vrstici/spodnji/, ker je popolnoma nedejavna-seveda imam na voljo le eno namizje ipd-sem ga pa popolnoma izključil JUST IN CASE!)...!

    Ampak vseeno imam občutek, da se nekaj NE zažene...npr. brskalnik imam lahko odprt samo v levem zgornjem kotu in ga NE morem nikamor premakniti(lahko ga resizam)...Rhytmbox LAHKO premikam, ne morem ga pa resizat...

    Ko mam odprto en program, ga ne morem pomanjšat ali se s kazalnikom postaviti v drug program(meni, okno,...) in uporabljati tipke...vsi se kar lepo po vrsti en čez drugega nastavljajo, tako da lahko samo eno pa po eno opravilo počnem z enim programom naenkrat, kar je zelo zabavno, kadar poizkušam kaj prenesti-kopirati iz enega v drugega...

    ...ampak še vedno je zabavno...!

    ;)
  • sasa Član Ubuntu.si
    poglej v ccsm (compiz), če imaš stvari pri unity poštimane pa tam windows decoration... pa poglej, če imaš nastavljeni gtk-windows-decorator...
    meni se ej včetaj sesul compiz, tudi v gnome ni bilo vse ok... pa sem potem malo po compizu šarila in nato sem ugotovila pri ukazu 'unity --reset', da se mi ej skenslal ta decorator.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Smo rešili na pivu ;) Označujem kot rešeno.
  • in kaksna je bila resitev?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Nekaj je bilo narobe s compizom. Po nekaj workaroundih sem ustvaril nov račun, ki te težave ni imel. Prav tako sta normalno delovala Unity in Banshee.
    Skratka nekaj je bilo narobe v nastavitvah računa.
  • uf ja, sedaj lepo špila - kot nov uporabnika v unityju. prejšnji uporabnik še obstaja in ga nameravam(o) popolnoma odstraniti, ko se izkaže, da je zadeva stabilna. ;)
    :D
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.