ubuntu live cd "pošlje" monitor v stand-by

Na namiznem računalniku sem imel naložen Win XP ter ubuntu 10.04, Nakar sem formatiral Win Xp ter ga na novo namestil. To mi je prepisalo zagonilnik GRUB. Sedaj pa, ko želim le tega ponovno namestit (da bi lahko zagnal linux), preko live cd-ja, gre na sredini zagona linux-a monitor v stand-by, iz cd-ja pa mi še vedno bere. Pride do dela kjer se pojavi ikona tipkovnice ter človeka v krogu (vsaj zdi se mi glede človeka). Potem slika izgine pojavi se indikator "_" kot bi želel nekaj zapisati na zaslon potem pa je monitor v stand-byu.

Po formatiranju particije z Xp-ji sem star monitor zamenjal z novejšim. Kar pomoje nebi smelo igrati kakšne posebne vloge saj želim pognati linux iz live cd-ja.

Poiskusil sm z live cd-ji: ubunu 10.04, ubunu 10.10, ubunu 11.04 pri vseh brez uspeha.
Potem sem za test poskusil zagnati še live cd BackTrack 4 (zanimalo me je kak linux je), zagnal se je brez problema. Edina težava je bila v tem, BT4 ne zna brati podatkov iz Ext4 particij.

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Verjetno imaš težavo z videom. Rešitev je odvisna od grafične kartice, ki jo imaš.

    Za 10.04 lahko na primer pogledaš sem
  • sploh ne pridem do GRUB zaganjalnika. Ko hočem zagnati Ubuntu live cd se monitor in pc ugasneta še preden se pojavita izbiri "Try" ter "Install".
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Ko se pojavita ti dve možnosti naredi naslednje:

    At the install screen press ‘F6‘ and insert one of the options below, depending on your hardware.

    Older Intel video card: i915.modeset=1 or i915.modeset=0
    nVidia: nomodeset
    Generic: xforcevesa
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.