• Komentiraj

Ubuntu Global Jam 12.04

To soboto, 3. marca 2012, se bomo pridružili globalni skupnosti Ubuntu s slovenskim Ubuntu Global Jam, kjer se bomo osredotočili na Ubuntu 12.04 LTS (s kodnim imenom „Precise Pangolin“), ki bo izšel 26. aprila 2012 in bo podprt vse do aprila leta 2017.

Dobimo se 3. marca 2012 od 9:00 do 18:00 ure v Kiberpipi (na Kersnikovi 6 v Ljubljani – zemljevid: http://goo.gl/aGniX).

Med tem časom bomo:

  • prevajali Ubuntu 12.04 LTS, odprtokodne programe in dokumentacijo (ni nujno, da prevajate Ubuntu, lahko pridete prevest tudi sebi ljub odprtokodni program ali njegovo dokumentacijo),
  • preizkušali Ubuntu 12.04 beta
  • iskali napake v sistemu ali prevodih,
  • sestavljali dokumentacijo in videe v slovenščini, ki bodo prikazovali kako izvajati osnovna opravila v Ubuntuju, ter kako k Ubuntuju prispevati (na primer kako prevajati, kako poročati hrošč, kam lahko pošljete svoje ideje za razvoj Ubuntuja (ideje se še dodajajo) …,
  • spoznali prevajalce in ostale člane (uporabnike) portala Ubuntu Slovenija ter druge prisotne. Lahko jih pridete pozdravit, spodbujati moralno ali s pločevinko piva, lahko pa jih tudi kaj vprašate glede prevajanja ali Ubuntuja na splošno). Na voljo bomo za vsa morebitna vprašanja, nasvete in pomoč.
Urnik bo sila preprost. Zbirati se bomo začeli ob 9:00, ko bomo počasi pričeli prevajati, pisati in ostalo, po kaki uri ogrevalnih dejavnosti se bomo posvetili novincem, ki bi potrebovali pomoč. Odmore si bomo postavljali, saj smo v preteklosti imeli urnike, ki pa se jih nismo držali :). Nekje med 13:00 in 14:00 si bomo vzeli daljši odmor za kosilo, ko nas verjetno ne bo na „kraju zločina“. Med odmori si boste lahko privoščili prigrizke (slane in sladke), na voljo bodo tudi sokovi in voda. Dogodek bomo uradno končali približno 18. uri (se pa vedno zgodi, da nekaterim do 18 ure ni dovolj in ostanejo dlje).

Priporočamo, da s sabo prenesete prenosnik (še posebno, če nameravate preizkušati Ubuntu 12.04 LTS). Ni nujno, da ste z nami vseh devet ur; pridete lahko kadarkoli in kadarkoli tudi odidete. Priporočamo pa, da pridete pred 10, če še niste prevajali, saj nameravamo takrat imeti kratko predstavitev za novince. Če ne morete priti v Ljubljano, lahko sodelujete tudi preko interneta. Za aktualne pakete se oglasite na IRC kanalu #ubuntu-si na omrežju freenode. Če prevajanje ni za vas pa lahko delate tudi na drugih projektih (naštetih zgoraj), ali pa delate na svoji ideji. Oglasite se, povejte kaj vas zanima in našli bomo delo za vas oz. vam pomagali pri uresničitvi ideje.

Za ogrevanje pred Ubuntu Global Jamom bomo organizirali še eno spletno prevajalsko sejo, ki bo ta četrtek, 1. marca 2012 ob 19:00, na dveh mestih – kot ponavadi v prevajalski klepetalnici (imamo posebno klepetalnico za prevajanje, kateri se pridružite tako, da svojemu računu Jabber/Google Talk dodate nov stik z naslovom: slovenski-prevajalci@im.partych.at. V klepetalnici se lahko oglasite tudi ob kakšni drugi uri/dnevu) in preko t.i. Hangouta na družabnem omrežju Google+ (da boste Hangout ob času dogodka videli, morate najprej v svoje kroge dodati G+ stran Ubuntu.si. V veliko pomoč vam bodo mikrofon oz. hitri prsti za tipkanje). Če ne marate Googla in ne želite ustvariti računa Google+, nam to sporočite in dali vam bomo uporabniško ime/geslo enega od naših “dummy” računov.

Prijave za Ubuntu Global Jam zbiramo na elektronskem naslovu mojca.ograjsek@gmail.com ter preko komentarjev na novico na forumu. Prijave potrebujemo predvsem zaradi lažje organizacije (stoli, mize, hrana, pijača), zato se prijavite čim prej, lahko pa pridete (če je sila) tudi neprijavljeni. Če na Global Jamu še niste bili, pa se le prijavite, da vam pošljemo podrobnosti o vstopu v zgradbo oziroma telefonsko številko, saj bo zelo verjetno treba  vstopiti skozi stranski vhod. Prav tako nam sporočite, če niste iz Ljubljane in bi morebitnim uporabnikom Ubuntuja bili pripravljeni nuditi prevoz na Jam.

Vabljeni!