• Komentiraj

Izšla je nova alfa igre 0 A.D.

Pred kratkim je izšla nova razvojna različica realnočasovne strateške igre z navdušujočo grafiko, tokrat imenovana Alfa 10, Jehlum.

 

Novosti vključujejo:

  • 3 nova ljudstva, ki so nastala iz Helenov in sicer Atenci, Makedonci in Špartanci, ki imajo vsak svoje prednosti, slabosti in  edinstvene zgradbe.
  • Osnovna podpora tehnologijam, ki ponujajo ekonomske ali vojaške bonuse. Trenutno se nahajajo v parih, pri čemer je mogoče raziskati le eno tehnologijo iz para. Trenutno imajo vsa ljudstva enako tehnološko drevo, vendar se bo to v prihodnosti spremenilo.
  • Stopnje civilizacije: napredujete iz vasice preko trga do mesta in dobite na razpolago nove tehnologije in razširite svoje ozemlje
  • Podpora za gradnjo zidu “klikni in povleci” (podpora za vrata obzidja bo narejena v prihodnjih različicah).
  • Menihi oz. duhovniki lahko sedaj zdravijo poškodovane enote
Video prikaz novosti v 0 A.D.

 

Dodali so tudi nove modele / grafično podobo, 9 novih zemljevidov, nove skladbe, ter potolkli lepo mero hroščev.

Več o igri si lahko preberete na domači strani, na Ubunutju pa jo lahko najnovejšo različico namestite z naslednjimi ukazi v terminalu:

 

sudo add-apt-repository ppa:wfg/0ad

sudo apt-get update

sudo apt-get install 0ad

 

Če terminala ne marate, lahko igro namestite tako, da v Programskem središču kliknite Uredi > Programski viri, v zavihku Drugi programi kliknete dodaj ter vnesete ppa:wfg/0ad . (od 12.04 je 0 A.D. na voljo v Programskem središču, vendar bo nameščena starejša različica).

 

Če bo šlo vse po načrtih razvijalcev (mimogrede iščejo pomoč pri razvoju igre, predvsem pri ustvarjanju grafike, sestavljanju skladb in pisanju dokumentacije), bo nova različica izšla konec julija.