• Komentiraj

Ubuntu 12.10 splavitvena zabava

Oziroma z drugimi besedami “Zakaj je Ubuntu 12.10 najboljši operacijski sistem v galaksiji?

Ob izidu Ubuntu 12.10 linux distribucije bomo imeli priložnost slišati dve predavanji.

Sprehod skozi novosti in izboljšave najnovejše različice operacijskega sistema Ubuntu 12.10. Tokrat se bomo vprašali, kaj lahko Ubuntu stori za nas in kako nam lahko olajša življenje, utopi vse nase skrbi in v naših potrtih prsih up budi. ;)

Drugo bolj napredno predavanje z podnaslovom “Gnome Shell: ko lupina nadomesti enotnost“, kjer si bomo pogledali delo z okoljem Gnome Shell, in kako se razlikuje od privzetega Unity okolja, prednosti, slabosti in kaj lahko pričakujemo v prihodnosti.

Predavata David Klasinc in Luka Napotnik.

David “BigWhale” Klasinc – v naključnem vrstnem redu – open source zagovornik, blogger, programer, sistemski administrator, forum troll. V prostem času pa občasno tudi družinski človek. Na ‘sceni’ že od konca prejšnjega tisočletja, rojen pred samim internetom. Ljubitelj kitov in drugih večjih morskih sesalcev.

Luka “napsy” Napotnik je dolgoletni uporabnik sistema GNU/Linux in pristaš odprto kodne kulture. Kot aktiven član skupnosti Ubuntu Slovenija je ostalim Ubuntu uporabnikom ponujal pomoč, pomagal pri prevajanju sistema in pisal vodiče. Trenutno pa programer, ki je v podjetju odgovoren za strežniške rešitve, uporabljene na sistemu Ubuntu Linux.

Vabljeni v torek 23.10. ob 19h v Kiberpipo!

Vir: http://pot.kiberpipa.org/zakaj-je-ubuntu-12-10-najboljsi-operacijski-sistem-v-galaksiji/