• Komentiraj

Na voljo je beta različica Steama za Linux

Pri Valveu so včeraj (6.11) izdali beta različico popularne platforme Steam, ampak tokrat za Linux – bolj natančno Ubuntu.

Ker so trenutno v obdobju zaprte bete, na katero naj bi se prijavilo kar 60.000 oseb , naj ne bi bilo mogoče uporabljati Steama. Oziroma je uporaba mogoča, samo če ste izpolnili Valve anketo ter vam je nato Valve poslal e-pošto ter dovolil vašemu računu dostop do Steama ter iger.

Ampak temu ni tako –  dostop do Steama je mogoč, če kliknete na Steam ikono v zagnjalniku z desnim klikom ter nato izberete Store in ouila – Steam se nam zažene v vsej svoji lepoti.

SteamForLinuxBeta

Tako, da če imate Steam račun in želite kupiti igro jih je nekaj na voljo.

No, mogoče boste imeli sreče tako kot uporabnik dz0ny, kateri je v svoji knjižnici našel igro Solar2 – brezplačno (lucky bastard).

Za vse, ki bi radi poskusili pa s klikom na povezavo se bo začel prejem datoteke steam.deb, na katero nato dvakrat kliknete ter namestite s pomočjo Programskega središča Ubuntu. Zaenkrat deluje na 12.04 ter 12.10. Za tiste, ki pa ste na Arch Linuxu pa lahko poizkusite svojo srečo s povezavo https://aur.archlinux.org/packages/steam/.

Še ena  zanimivost bete – Big Picture Mode, kateri spremeni Steam vmesnik v nekaj, na kar smo mogoče navajeni iz sveta konzol.

SteamForLinuxBigPictureMode

Če v knjižnici najdete kakšno linux igro, nam to prosim sporočite v komentarju! :)

Update!

World of Goo demo različica dela! Dokaz je spodaj.

In to še ni vse!

Še ena dobra novica za Linux uporabnike. Predvsem za lastnike Nvidia kartic. Danes je Nvidia izdala najnovejše gonilnike (R310) za svoje grafične kartice, kateri pa prinašajo veeeeeeliko izboljšav. Po podatkih Nvidie naj bi se zmogljivost povečala za dvakrat ter občutno naj bi se zmanjšal čas nalaganja igric. Če se sprašujete, zakaj tako pozno začela s svojimi izboljšavami je odgovor dokaj preprost. Zaradi Valvea in Steama. Pri podjetju Valve so tesno sodelovali z Nvidio, da bi bila Steam izkušnja čim boljša in uspelo jim je.

Več o Steamu ter več o Nvidii. Let the Linux gaming era begin!