• Komentiraj

Program za prenašanje datotek uGet

uGet je brezplačen in odprtokodni program za prenašanje datotek napisan v GTK+.  Zelo močan program z velikim naborom različnih funkcij, vendar še vedno lahek za uporabo.

Omogoča:

  • Čakalna vrsta: razvrstite vaše prenose v čakalno vrsto in jih prenesite kolikor jih hočete hkrati. Ko se določena datoteka prenese bo program samodejno prične prenašati datoteko, ki je v čakalni vrsti.
  • Nadaljevanje prenosov: če se zgodi, da pride do okvare vaše internetne povezave, program poskrbi da nadaljuje z prenašanjem tam kjer je ostal pred okvaro.
  • Napredno razvrščanje prenosov po kategorijah: enostaven vmesnik vam omogoča da si razvrstite vaše prenose po različnih kategorijah.
  • Razporejevalnik opravil: nastavite kdaj programu dovolite prenašat in  kdaj ne.
In seveda še mnogo drugih uporabnih funkcij o katerih si lahko preberete na njihovi spletni strani : http://uget.visuex.com/features.

Seveda ga ne smete mešati z navadni torrent odjemalcem, saj  s pomočjo uGeta ne prenašate torrent datotek ampak vse druge datoteke kot na primer: zip, iso, gz. …

 

Namestitev programa s pomočjo ukazov sudo add-apt-repository ppa:plushuang-tw/uget-stable sudo apt-get update sudo apt-get install uget aria2

uget