• Komentiraj

Vabilo na 3. dan odprte kode

V Novem mestu bo 17. aprila že tretje leto zapored potekal Dan odprte kode. Že tradicionalna konferenca na temo odprte kode bo tudi letos potekala na Fakulteti za informacijske študije. Bogat program s predavanji in delavnicama se bo odvijal skozi cel dan.

Do prvega dogodka v letu 2011 je privedlo pomanjkanje ozaveščenosti o odprti kodi. Pobudnik in organizator Nino Vranešič je izpostavil, da je ozaveščanje o možnostih in priložnostih, ki jih odprta koda ponuja, še vedno na precej nizkem nivoju.

Če pogledamo letošnji program, lahko opazimo še bolj pestro dogajanje kot v preteklih letih. V dopoldanskem času se bodi izvedli dve delavnici. Na prvi se bodo obiskovalci naučili uporabljati odprtokodne programe za grafično oblikovanje. V nadaljevanju, pa bo potekala delavnica oblikovanja spletnih strani na odprtokodnem CMS sistemu.

Za delavnico je obvezna prijava. Vsa prosta mesta, pa so žal že zapolnjena. Prosta mesta so bila namreč zasedena že prvi dan po objavi dogodka.

Sedem predavateljev bo svoje delo predstavilo v popoldanskem času. Teme predavanj nakazujejo, da bodo zajeti različni vidiki odprte kode.

Potrebno je poudariti, da je obisk dogodka za udeležence brezplačen zaradi podpore sponzorjev.

Ključne informacije:

Kdaj? 17.4.2013 Kje? Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Ulica talcev 3, Novo mesto (2. nadstropje Srednje šole za gostinstvo in turizem). Program: 3_dan_odprte_kode_nm

Vljudno vabljeni!