• Komentiraj

Brezplačna delavnica Mozilla Webmaker – postani soustvarjalec spleta

Si želiš narediti spletno stran, pa ne veš niti kako bi začel? Imaš noro idejo za start-up, vendar si popoln začetnik? Potem imaš zdaj enkratno priložnost.

Mozilla je eno izmed redkih podjetij, ki si iskreno prizadeva za odprt, dostopen in brezplačen splet (zato jo boste zaman iskali med poslušnimi sodelavci programa nadzora Prism).

Za dosego tega cilja razvija različne tehnološke rešitve (npr. Firefox), vendar so zanj potrebni tudi ustvarjalci, ki pa jih je še vedno bistveno manj kot uporabnikov. Zato se je Mozilla lotila projekta Webmaker, s katerim želi na milijone uporabnikov naučiti spletnih veščin in jih spremeniti v ustvarjalce.

V okviru Webmakerja potekajo brezplačne delavnice po vsem svetu, ki jih je doslej vodilo preko 10.000 mentorjev, na voljo pa so tudi zabavna orodja, ki začetnikom pomagajo razumeti, kako splet deluje.

mozilla_webmaker

Mozilla Slovenija bo v soboto, 30. novembra, ob 10:00 v Mozilla Spacu v Novem mestu (Podbreznik 15, Novo mesto) gostila prvo delavnico Mozilla Webmaker v Sloveniji.

Na njej bodo udeleženci spoznali osnove interneta ter se na zabaven način naučili narediti svojo prvo spletno stran in kratek video. Delavnica bo potekala v sklopu European Code Weeka in je brezplačna, zaradi lažje organizacije ter omejenega števila prostih mest pa se je na dogodek potrebno prijaviti. Prijavi sebe, očeta, mamo, sestro, teto oziroma kogarkoli, ki bi ga delavnica lahko zanimala in se želi naučiti prvih korakov soustvarjanja spleta. V primeru, da imaš prenosni računalnik, ga prinesi na delavnico. Pohiti prijave so omejene in se hitro polnijo zato prosimo, da se prijaviš tukaj: http://www.eventbrite.com/event/9033825415/splo

Novico spisali pri Mozilla Slovenija.