• Komentiraj

Nova tema in vsebine za Ubuntu.si

Novembra lani smo prešli na nov forum (VanillaForums) in zanj ustvarili tudi moderno temo, prijazno do uporabnikov, ki za brskanje po spletu uporabljajo tablice, pametne telefone in podobno strojno opremo z majhnim zaslonom. Naša želja je bila, da bi temu zgledu kmalu sledila tudi glavna stran, a se je njen razvoj zaradi različnih razlogov zamaknil v prihodnost.

Po malo več kot treh tednih sproščenega razvoja na spletišču GitHub, je končno nastopil čas, da novo temo predstavimo tudi širši javnosti. Kot osnovo smo si izbrali odzivno temo Enigma, ki pa se je izkazala za manj prilagodljivo kot pa smo pričakovali, vendar smo jo kljub temu uspeli ukrotiti :).

Konkretno smo prilagodili tudi vsebine. Na prvi strani vas bo poleg ščepca novic pričakalo tudi zadnje s foruma in nekaj pomembnih povezav, popolnoma smo preuredili odsek Kaj je Ubuntu in predstavili bistvene zmožnosti. V pogostih vprašanjih vas bo sedaj pričakal vprašalnik, ki vam bo pomagal izbrati različico Ubuntu primerno za vas, poenostavljene pa so tudi povezave. Ker je skupnost Ubuntu živa in se spreminja, smo seveda posodobili tudi stran Skupnost.

Kot ob vsaki večji spremembi, smo tudi tukaj lahko spregledali kakšno napako, zato vas prosimo, da nam morebitne napake sporočite v komentarjih na to novico na forumu. Ker razvoj poteka javno, lahko napake sporočite tudi na spletišče GitHub, veseli pa bi bili tudi kakšnih izboljšav v obliki popravkov kode.

Naša želja je, da bi vam bila nova stran všeč in da bi jo z veseljem uporabljali.

Lep pozdrav,

Ekipa Ubuntu.si