Kernel 686 boljši za Core duo?

Torej, na linux.com (http://tips.linux.com/article.pl?sid=06/06/08/1651225&tid=50) sem bral, da mi lahko drug kernel pospeš sistem.
Piše, da naj grem v Synaptic in tam izberem linux-image-686. Ker sem v linuxu dokaj nov, me zanima, če stvar res deluje. Ali se mi lahko potem sesuje sistem, al mi lahko zmrzuje,..?
Kje se (poleg hitrosti) še lahko vidijo prednosti v z drugim kernel-om? Je 686 sploh taprav za intel core duo?

Komentarji

 • Ja res je pa za core duo je po mojem se bolje ce je na koncu se smp
  iz konzole lahko instaliras tako sudo apt-get install linux-686-smp

  Vsaj mislim da je tako :)
 • Kami Član Ubuntu.si
  Jap moreš enejblat SMP v kernelu če imaš več procesorjev in jih želiš vse uporabit.
 • Če uporabljaš Edgyja, ni treba namestiti jedra 686. Edgy namreč že privzeto pride z generic kernelom, ki omogoča smp.
 • A potem bi mi bilo bolš, če bi si instaliral 686 al naj kar pustim tako kot je. Obstaja kakšna možnost, da se mi po instaliranju 686 kernel kaj sesuje?

  hvala!
 • Hmmm, ravno zdaj je ena tema na http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=320519 . Ti svetujem, da si jo malo ogledaš in se potem odločiš. Jaz imam core 2 duo in generic kernel in vse dela OK. :)
 • Veliko programov še ne dela na 64bit arhitekturi, ali kar je še slabše delajo napačno! Npr. 3D Blender lahko kompajliraš 64bitno vendar shranjeni fajli (zaenkrat) še niso kompatibilni z 32bitnimi. Jaz bom z 64bitno arhitekturo počakal. Kot sem slišal je itak edina prednost, da na 64bitni arhitekturi lahko naslavljaš memorijo večjo od 2Gb, torej če nimaš več kot 2Gb memorije je itak brez veze...
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.