Drupal

Lepo pozdravljeni!

V službi pripravljamo digitalno zbirko (dokumentov v PDF-ju), ki bi bila vsem dostopna preko spletne strani, pa smo prišli na idejo, da bi v ta namen lahko uporabili Drupal. V zvezi s tem imam dve vprašanji.

1. Z phpmyadminom sem naredil v MySQL-ju podatkovno zbirko. Kako naj določen opis dokumenta, ki je v tabeli, povežem z dejanskim dokumentom (v našem primeru datoteko PDF), tako da se bo pojavil kot zadetek po iskanju v tej bazi?

2. Kako naj na domači strani naredim, da išče po tej zbirki, torej zbirki, ki ni bila narejena z vnašanjem v drupalu, kot se vnašata page in story? Moram morda inštalirat poseben module?

Hvala. :-)
«1

Komentarji

  • bl4z Član Ubuntu.si
    1. zato bi bilo najbolje pogledati, ce obstaja ze modul s taksno funkcionalnosto, ako ne ga je nejbols naredit
    2. razsiri se osnovno iskanje v toliko, da se preisce se dodatne tabele
  • 1. Misliš na modul v drupalu ali direktno v mysql?
  • bl4z Član Ubuntu.si
    v drupalu.
    zdaj najprej bi mogu imet tocnomapiranje: opis dokumenta - pdf dokument (recimo da ima tabela opis dokumenta poje file name, kjer je navedena datoteka)
    ko imas to naredis drupal module, ki ti zlista te opise datotek, recimo klik na link pa ti potme ta pdf odpre v pluginu
  • Hvala, bl4z. Rešitev je bila enostavnejša, kot sem predvideval. Problem sem rešil z drupalovima moduloma Upload (je že v paketu, samo enablat ga je treba) in Content Construction Kit (CCK). S tem drugim lahko določim polja, ki me zanimajo, in search modul seveda išče po njih. Dokumente in njihove metapodatke se da vnesti direktno, brez uporabe phpmyadmina. Dejansko je to točno to, kar sem iskal. :)
  • Hm, "zapleti" se nadaljujejo. Zdaj ne vem, kako dati spletno stran online, oz. kaj je treba še nastaviti. Sicer še ni končana, a želim, da se vidi vsaj tisti "stran je v izdelavi" in da lahko tudi odzunaj dostopam do strani.

    Server je Windows Server 2003, inštaliran je WAMP, Apache in MySQL lepo tečeta, stran naj bi bila online. Ko iz omrežja znotraj našega podjetja vpišem naš IP naslov ali ime serverja, mi pokaže "stran v izdelavi", a če od zunaj poskušam priti na stran, mi javi, da se ne more povezati na stran, čeprav zgleda, "da bi stran lahko obstajala."

    Predvidevam, da moram še nekaj na serverju nastavit, a ne vem kaj.
  • napsy Član Ubuntu.si
    Če maš notranje omrežje oz. če nisi direktno priključen na internet (imaš router), potem glej da bo router imel odprt port 80 in da bo promet preusmerjal na tvoj lokalni ip.
  • bl4z Član Ubuntu.si
    drupal je tudi obcutljiv na domain name
    najbolje da naredis v lokalnem omrezju ti. dns override, ki ti recimo mapira odmeno

    moj.drupal.si na lokalni IP, medtem k zunanji uporabniki pac dostopajo od vasega zunanjega ipja in seveda mroas imeti router ustrezno konfigururan
  • Kolikor vem, se router nastavlja v brskalniku, ko se noter vpiše default getaway (vsaj doma na mojem pc-ju sem tako nastavil router). No, ko to naredim, mi napiše, da strani ni mogoče prikazati. A to pomeni, da ni routerja ali je kakšna druga finta?
  • christooss Član Ubuntu.si
    Včasih routerji zahtevajo,da si priklopljen na točno določen ethernet port na routerju. Poglej kater router maš in potem mal dokumentacijo. Na mojem D-linku je nujen priklop na prvi port, da lahko dostopam do administracije medtem ko na levelone ni treba
  • Hvala vsem za nasvete.

    Trik, zakaj ne morem v brskalniku nastaviti routerja, je v routerju samem. Zahteva, da se nanj priklopi terminal in se tako ureja nastavitve. Prvič vidim kaj takega. Gre za Cisco 2500 Series... Upam, da nam bom kljub temu uspelo urediti dostop do strani.
  • bl4z Član Ubuntu.si
    ja cisco je posebna zgodba
    ceprav obstaja tud nek web konfigurator je zadvea vseeno dokaj zapletena (za nepoznavlaca)
    najbolje da kontaktiras tja, kjer ste to kupl, pa da vam pomagajo
  • a nima web admina? skoraj ne verjamem... verjetno se pa lahko tudi ssh-jaš gor, ali pa skor ziher telnetaš...
  • bl4z Član Ubuntu.si
    ja ampak za ciscote rabis znat posebne "jezik" in se rab kr neki skilla
    The PIX can be managed by a CLI or a GUI. The CLI is accessible from the serial console, telnet and SSH. GUI administration was introduced with version 4.1, and it has been through several incarnations: PFM (PIX Firewall Manager) for PIX OS versions 4.x and 5.x, which runs locally on a Windows NT client; PDM (PIX Device Manager) for PIX OS version 6.x, which runs over https and requires Java; and ASDM (Adaptive Security Device Manager) for PIX OS version 7 and greater, which can run locally on a client or in reduced-functionality mode over HTTPS.[4] [5] [6]
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cisco_PIX
  • Super... Bom raje kontaktiral koga, ki to zna, magari tiste, pri katerih smo kupili. Ne grem sam šlatat te zadeve. :D
  • bl4z je dejal/-a:
    drupal je tudi obcutljiv na domain name
    najbolje da naredis v lokalnem omrezju ti. dns override, ki ti recimo mapira odmeno

    moj.drupal.si na lokalni IP, medtem k zunanji uporabniki pac dostopajo od vasega zunanjega ipja in seveda mroas imeti router ustrezno konfigururan
    A je nujno, da naredim dns override, ali bo delalo brez tega?
  • bl4z Član Ubuntu.si
    ubistvu je poanta v tem, da ce mas ti recimo dns zapis za:

    mojdrupal.firma.si -> zunanji ip -> 193.189.160.11
    in k potme lokal to vneses nekteri routerji nezanjo prit do tega in potmem je naljazje da nards dns znoti mreze k kaze tko
    mojdrupal.firma.si -> notranji ip -> 192.168.0.2

    zdej nekteri routerji to zanjo sami shendlat spet drugi ne ...
  • No, bom poskusil najprej brez; če pa ne bo delalo, bom naredil dns override. Hvala.
  • Cube Član Ubuntu.si
    manual Cisco 2500 Series - ce te nebo znal nihce pomagat ti bo verjetno to prislo prav....

    lp,cube
  • Hvala, Cube. Ta manual sem tudi sam našel, a mi ni bil v pomoč. Sicer pa sem ugotovil, da nam ta router nastavlja in rihta ARNES, tako da samo njim sporočim, kaj hočem od routerja in oni uredijo.
  • Alan_New Član
    uredil/-a 20. November, 2007
    Naslednje poglavje: pošiljanje emailov. :)

    Gre za "Contact Form". Kot SMTP za pošiljanje emailov imam nastavljeno mail.arnes.si in moj službeni email. Port 25 na našem strežniku je odprt. V obrazec vpišem moj privatni email, kratko sporočilo, in načeloma bi moral dobit na moj službeni email to kratko sporočilce. Doma na PC-ju, kjer sicer testiram Drupalove funkcije, zadeva deluje, a ne na našem strežniku.

    Prvo dobim sporočilo
    Drupal je dejal/-a:
    Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\wamp\www\drupal\includes\common.inc on line 545
    v logu pa je zabeležena napaka
    Drupal je dejal/-a:
    warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "mail.arnes.si" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\wamp\www\drupal\includes\common.inc on line 1986.
    Sem poskusil menjati smtp providerja, a zgodba se ponovi.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.