Srecanja Skupnosti

Ali ima ta nasa slovenska skupnost tudi kaksna srecanja? Ce ja, me zanimajo kaksne informacije, ce ne, kaj pravite na ta predlog?
«13

Komentarji

  • napsy Član Ubuntu.si
    Lahko bi se spet zmenli za kakšno manjše srečanje.
  • Ja, zanimivo. Sklepam, da je vecina skupnosti v Ljubljani?
  • napsy Član Ubuntu.si
    Mislim da to ne bo držalo. Je pa ljubljana najbolj "pravična" do vseh glede na razdaljo. Lahko se kdaj zmenimo za te vroče poletne dni pa gremo na pijačo, se malo pogovorimo, naredimo malo brainstorminga za sceno, ...
  • bl4z Član Ubuntu.si
    ljubljana je zal najbolj smiselna .. ce bo ko bo srecanje pa nebo prvo .. eno je ze blo .. ali clo 2 :)
  • Ja, v redu ideja. Koliko pa vas je bilo stevilcno?
  • bl4z Član Ubuntu.si
    okol 10 se mi zdi / ni nas blo glih velik ampak za zacetek je blo ok :)
  • To v bistvu ni niti tako hudo malo. Skupnost bi verjetno lahko na nivoju drzave posrbela za vecjo osvescenost oziroma popularizacijo operacijskega sistema. Ce vzamemo za primerjavo hrvasko skupnost opazimo, da so imeli ze manjso konferenco. Sicer je premosorazmerno glede na stevilo prebivalcev.
  • js sm za. če bo datum dovol "zanimiv" (da ne bom nikjer ne morju) se udeležim. me veseli da se bo začel ubuntu projekt razvijat tudi v to smer.
  • Meseca julija in avgusta so ponavadi ljudje na morju, tako, da ne vem kateri datumi bi bili za srecanje primerni. Mene osebno ni od pribljizno 20.07.2008 do kaksnega 10.08.2008, za druge ne vem. Nekateri v gospodartvu imajo dolocene datume, pri katerih smejo zapustiti delovno mesto.
  • bl4z Član Ubuntu.si
    vsem ugoditi glede datuma je skor nemogoce, ce pa je datum znan vsaj 14 dni/3 tedne naprej je pomoje dost casa da se da zadeve splanirat..
  • Zagotovo, Blaz.
  • R-G je dejal/-a:
    To v bistvu ni niti tako hudo malo. Skupnost bi verjetno lahko na nivoju drzave posrbela za vecjo osvescenost oziroma popularizacijo operacijskega sistema. Ce vzamemo za primerjavo hrvasko skupnost opazimo, da so imeli ze manjso konferenco. Sicer je premosorazmerno glede na stevilo prebivalcev.
    Glede na to, koliko smo veliki, bi bilo po moje dobro, da bi se take reči pri nas centralizirale v eni skupini (ala LUGOS, COKS), ne pa da imamo pet majhnih skupinic, ki bodo zaradi volunterstva, ki nima dolgega roka trajanja, čez čas zamrle. Lohk to delajo Hrvati, ki jih je še enkrat več kot nas. Pri nas bi rabili dobro skupno organizacijo, ne pa vrtičkanja/forkanja (ki je itak vseprisotni slovenski sindrom).
  • Digitalna skupnost Lugos bolj ali manj spi. Doloceni dokumenti na HTTP strezniku niso ze bili leta obnovljeni. Sicer pa me zanima, kaj pocne center COKS? "Svetuje" in posreduje informacije o prosti programski opremi.

    Pre malo ljudi je, ki bi se zavedali resnosti dolocenih situacij. Naso skupnost bi lahko podprla prakticno katera koli organizacija v Sloveniji na predpostavki, da je bolj ali manj uradni predstavnik slovenske skupine za operacijski sistem Ubuntu Linux in s tem posledicno ena najbolj prepoznavnih prostih programskih oprem na svetu. Na HTTP streznikih bi se lahko objavljalo "propagandne" informacije ter tako kot si dejal G-man, se povezovali.
  • napsy Član Ubuntu.si
    tisti coks je brezveze. če se pa kdo želi spuščat v organizacijo ala LUGOS, ga pa podpiram.
  • G-man Član
    uredil/-a 4. July, 2008
    Ja, kot izgleda, COKS je mal izzvenel, LUGOS pa rabi sveže krvi :)

    Že nekaj časa razmišljam, kako bi bilo dobro, da bi vsakega novega Linux nadebudneža napotili na centralizirano točko, od katere bi se potem naprej ravnali kot je treba. LUGOS je idealna referenčna/uvodna točka po mojem, sam se je ta proces oz. razvoj nekje ustavil. Ubuntu.si je živa skupnost, ampak mi je za moje pojme pojme nekako samonikla in malce izolirana od ostalega Linux in FLOSS dogajanja. Saj konec koncev, na Linux smo povečini šli zaradi odprtosti platforme, ne pa samo zgolj in zaradi Ubuntuja, ne? :) Mogoče pa bi kaj okoli tega podebatirali na tem srečanju, pa še kakšnega LUGOS-ovca povabimo zraven....
  • Kami Član Ubuntu.si
    Jaz se strinjam, skupnost preveč "razvejana" (ubuntu.si unix slo, linux pri nasm freebsd.si, lugos, coks, odprta-koda.com ...) in bi vsekakor rabili neko skupno začetno točko.
  • Ta "zacetna tocka" je prosta programska oprema. Vse kaj potrebujemo je, da se skupaj vsedemo in predebatiramo kako se povezati ter posledicno prinesti Sloveniji etiko in car za katerega zivimo.
  • Predno pozabim. Kaj se tice operacijskega sistema druzine BSD. Kvalitetno, vendar je prisotno rahlo pomanjkanje prijaznosti uporabniku. To je razlog zakaj ni tako razsirjen, drugi razlog pa je ker preprosto nimajo namena siriti pozornosti, kar je na nek nacin v redu.
  • Ja, mislim, da bi lahko res o tej problematiki govorili na tem srečanju. Po moje bi bilo še najbolje, da se to naredi kakšen vikend.
  • To bi se morali dogovoriti skupaj, glede na to, da se ne ve kdo bi prisel in kdo ne, ne vemo s kom se dogovoriti. Najbolje, da administratorji HTTP streznika postavijo nek okvir katerega potem ljudje morebitno potrdijo oziroma zanikajo. Demokracija skratka.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.