Kater Windows v VirtualBox

Potrebujem en nasvet. Trenutno imam v VirtualBoxu instaliran Windows Seven, ki ga uporabljam skoraj izključno za Adobe Photoshop. Sedaj sem se odločil, da bom instaliral kompletno master kolekcijo. Ker je znano, da so tako Adobe kot tudi novejši Winsi precej požrešni, me zanima kaj predlagate. Naj virtualno poganjam Seven, Visto ali XP, ali mogoče še kaj starejšega?
Še dodatno podvprašanje, je že komu ratalo virutalno pognati Max OS X?

Komentarji

  • napsy Član Ubuntu.si
    Priporočam XP-je.
  • Poglej tale link
    Kot vidiš Mac OS X ni med sistemi katere lahko poganjaš v VB..
    več o tem zakaj ne gre pa tukaj kjer ti tudi piše kako se pa da OS X zagnat v VM
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Če ti je pomembna hitrost delovanja, potem ti priporočam wine, ki emulira windows API, in je zato precej hitrejši pri izvedbi kot pa če v virtualboxu poganjaš navidezni računalnik, na katerega naložiš windowse. Poleg tega pa ima wine tudi boljšo integracijo z windows okoljem.

    Sicer wine še ni povsem dokončan, vendar veliko programov poganja povsem zadovoljivo.

    V bazi aplikacij lahko vidiš da je nivo delovanja adobe photoshopa zelo dober. Priporočam ti, da uporabiš različico CS, ki ima platinum rating (za ogled klik ), kar pomeni da deluje povsem identično, kot če bi jo poganjal na windowsih.
  • Naredil sem instalacijo Xpjev v Virtualbox 3 in zadeva dela. Sama instalacija se mi je zdela zelo hitra.

    Imam pa proble, ker mi noče zaznati usb ključka in diska. Sicer sem v VB priklopil USBje samo jih potem v XPjih ne najde.
    Sem bral razna navodila kaj narediti ampak ne pridem uspešno čez.

    Upam, da ima kdo kakšen nasvet.

    Hvala!
  • Če imaš Virtualbox 3 OSE (Open Source Edition) ta nima podpore za USB :)
    če nimaš OSE pa "quote" iz VB wikija

    * USB: if you are having trouble accessing USB devices in a guest, make sure that you are a member of the vboxusers system group.
    še link
  • Uporabljam:
    VirtualBox Graphical User Interface Version 3.0.0 r49315
    Tudi sam sem imel ta problem, rešil pa sem ga tako:
    Najprej vstavi USB ključ→ Odpri VB→ izberi VM, ki mu želiš dodati USB in klikni settings→ pojdi na zavihek USB→ klikni ikono Add (http://www.shrani.si/f/3h/v1/4VFrrS04/screenshot.png) → Potem pa odkljukaj svoj USB ključ→ nazadnje pa OK.
    Meni je uspelo tako, upam da to reši tudi tvoj problem.

    Lp
  • Ne bo najboljši prvi post, ampak ok...
    Sam se ubadam s podobnim problemom. Namreč, želel bi dokončno presedlati na Ubuntu, a mi zaradi kar nekaj razlogovto še ni (popolnoma) uspelo tako, da se vsake toliko vračam k Biliju (dualboot z WinXP). Nekaj primerov, kjer mi WINE odpove: Adobe Audition (ker Audacity ni dovolj), Steam (se sicer zažene, a vse igre zamrznejo ob pritisku na "Start mission") in Photoshop (ker GIMP ni zmeraj tako praktičen, vendar me en kup dokaj dobrih pluginov prepričuje v nasprotno).
    V VM imam Windows 7, a sklepam, da tam zvok ne dela zaradi OS-a, a razmišljam, da bi preinštaliral na XP (seveda, bi inštalacija potekala preko ISO, sistem pa bi bil primerno prirezan nepotrebnih dodatkov (igre, gonilniki, ipd.)). Vse kar bi bilo starejše kot XP pa.. bi se mi zdelo premalo.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Tudi jaz imam v VM windows xp, ki deluje povsem zadovoljivo.
    Uporaben je kadar želiš uporabiti kakšen program, in nimaš časa da bi preizkušal različne wine nastavitve.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.