Microsoft napada Linux na ravni prodaje na drobno

andrejZ Član Ubuntu.si
Na forumu overclock.net uslužbenec Best Buya (podjetja, ki se ukvarja s prodajo računalnikov na drobno) poroča o programu Microsoft ExpertZone training.

Učenje o različici windows 7, zaposlenim v podobnih podjetjih omogoča popust v višini 10$ pri nakupu operacijskega sistema windows 7. Program ExpertZone vsebuje več modulov, eden zanimivejših je poimenovan "Linux vs. Windows 7".

Tukaj nas Microsoft poduči da Linux :
[list=*]
[*]nima dobre podpore za predvajalnike glasbe, scannerje in tiskalnike[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Nima avtorizirane podpore[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ne omogoča video klepeta[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ni kompatibilen s tolikšen številom naprav kot windows 7[/*]
[/list].

Med drugim označi izjavo da je posodabljenje na linuxu enostavno za mit, windows pa je od linuxa tudi varnejši, saj windows prejema uradne popravke od microsofta, kar za linux ne drži. Tako smo linux uporabniki "on our own", kot se je izrazil Microsoft
Poleg tega linux po microsoftovih besedah ne omogoča starševskih omejitev za otroke.

Program ExpertZone tako vsebuje veliko število polresnic, ukrivljanja resnice in laži, ki naj bi uslužbence v trgovinah prepričale, da naj svojim strankam ponujajo izključno operacijske sisteme windows in jim linuxa kot alternative ne predstavijo.

Po drugi strani pa to dodatno potrjuje da microsoft obravnava linux kot resno grožnjo in se je temu primerno odzval.

Spodaj je prikazan primer enega od zaslonskih posnetkov.
image

Za ostale zaslonske posnetke, odklikajte na Overclock.net forum

Mahatma Ghandi je nekoč dejal: "Najprej te ignorirajo, nato se ti posmehujejo, nato se s tabo bojujejo, nato izgubijo". Kot kaže smo prispeli do tretje stopnje.

Komentarji

  • Že vidim M$ fanboye kako orgazmirajo :D

    Šalo na stran:
    nima dobre podpore za predvajalnike glasbe, scannerje in tiskalnike
    Seveda. Samo zakaj moram jaz na Windows imeti namestitveni CD, da namestim gonilnike, v Linuxu pa za vse naprave, ki jih imam velja Plug&Play?
    Nima avtorizirane podpore
    Imajo pa uporabniki za to podporo na podporo na forumih, poleg tega pa lahko reportaš bug, brez, da bi bilo potrebno zaupati neki aplikaciji, ki pošilja še bogve kake podatke
    Ne omogoča video klepeta
    Bedni argument, očitno ne berejo novic in ne spremljajo razvoja odprtokodnih sporočilnikov
    Ni kompatibilen s tolikšen številom naprav kot windows 7
    Zakaj meni zunanja zvočna kartica cmedia na Linuxu dela, v Windows 7 pa ne? Izjema? Ne me basati. Podpore za starejšo opremo v sedemki ni!
    Med drugim označi izjavo da je posodabljenje na linuxu enostavno za mit,
    To lahko izjavi le nekdo, ki Linuxa še na daleč povohal ni.
    windows pa je od linuxa tudi varnejši, saj windows prejema uradne popravke od microsofta, kar za linux ne drži
    A res? Naj mi presvetli Micro$oft razjasni zakaj bi bil varnejši, če dobim update LE za njihov OS, za programe pa ne. Na Linuxu dobiš oboje.

    Torej kup bullshita, ampak kaj drugega bi pa od Microsofta sploh pričakoval?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Microsoft je začel ponovno uporabljati umazan način. Vsak, ki linux uporablja vsaj kot dual boot ve, da je večina napisanega polresnica ali pa kar neposredna laž.

    Zato je še toliko bolj pomembno, da uporabniki, ki linux poznamo le tega PRIJAZNO (ne pa trollamo) predstavimo znancem, da ne bodo žrtve marketinških prijemov.
  • Hehe. Res da slaba reklama za Ubuntu, vendar zelo trivialno za nekoga ki linux dejansko pozna.

    Dobra stran tega.....M$ postaja strah.
  • point je v tem da lahko to folku razlagaš pa nebo verjel, ker so ljudje pač neumne ovce ki verjamejo vse kar preberjo... posebej če je to vsemogočni Microsoft.
  • Cube Član Ubuntu.si
    ze vidim novo tozbo za microsoft :D
  • napsy Član Ubuntu.si
    Linux userspace potrebuje en janitor projekt, kot ga ima Linux jedro, da se zviša kakovost napisane kode in hitrejše odpravljanje napak. Veliko userspace programov je do polovice narejenih.
  • dragi microsoft naj mi raje razloži zakaj mi je WIN 7 profesional v prvih treh urah uporabe 2x zmrznil? zakaj še vedno ni bootloaderja?

    zakaj je še milijon majhnih stvari ki so vse prej kot praktične
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Gotovo bi lahko linux predvsem na zvočni podpori in grafičnem področju (primer fiasco z intelovimi 2.6 gonilniki, počasen razvoj Xorg ) naredil več. Na tem področju morda ponuja manj kot microsoft (seveda odvisno od strojne odpreme in kako dobro proizvajalec podpira odprto kodo).

    Morebiti utemljene kritike pa vsekakor preglasijo grobe laži.
  • andrejZ je dejal/-a:
    Zato je še toliko bolj pomembno, da uporabniki, ki linux poznamo le tega PRIJAZNO (ne pa trollamo) predstavimo znancem, da ne bodo žrtve marketinških prijemov.
    Sam povem tistim, ki bi radi uporabljali Ubuntu po resnici: če so pripravljeni vložiti malo truda in brskanja po spletu za odličen OS, potem je Ubuntu zanje, pri tem pa naj ne pričakujejo, da bodo na sistemu igrali najnovejše igre. Marsikoga je to že odvrnilo od uporabe (mogoče je tako še bolje), marsikdo pa je pogumno vztrajal in je sedaj zadovoljen.

    Uporabljam pa Windows že 8 let (začelo se je z nesrečnimi Windows Me), Kubuntu pa šele 3 leta (vmes sem eksperimentiral z Red Hatom, Pingo Linuxom). Na Windows moram vsake toliko iskati po spletu in downloadati novejše verzije programov ter jih seveda ročno nameščati. S tem izgubim ogromno časa, ker je to treba početi za kakih 40 programov. Pod Kubuntujem mi to opravilo vzame tisti čas, ki ga rabim za klik na update-manager, vpis gesla in dva klika za prenos paketov (~1 minuto).
    Na mojih računalnikih je ves hardware v Ubuntuju deloval Out of the Box (kar še ne pomeni, da to velja za vse računalnike), medtem ko sem pri Windows XP in sedaj 7 potreboval namestitvene CDje... itd.
    Za vse kar sem v tej temi napisal imam argumente, medtem ko jih M$ nima in nabija v tri dni.
  • Ubuntu je postal v zadnjih letih tako dober OS, da je očitno začelo iti M$-ju to v nos, če ne si ne bi privoščili takih bedarij.
    Sam Ubuntu uporabljam leto in pol in za enkrat same pohvale. Prve pol leta sem seveda imel probleme, da sem se privadil nanj sedaj pa je večina stvari lažje za kot v Winsih. Že kar nekaj primerov sem imel ko na prave na Winsih niso delovale z Ubuntujem pa se je zadevo dalo rešit BP.(disk, tiskalnik...) Dosti je tudi ta forum pripomogel da nisem prehitro obupal ;)


    LP
  • Zdi se mi, da veliko med vami meša anekdotične argumente in bolj splošna dejstva. Ker nekomu ni delal Windows, Linux pa je, iz tega še ne nujno sledi, da je Linux boljši.

    Bolj zanimivo pri vsem tem je, da MS smatra Linux kot resno grožnjo svojim poslom, predvsem v netbook segmentu. Pri tem niti sami ali ne poznajo Linuxa ali so pa neumni (vsaj pri PR) - bi prav rad dobil enga tazga BestBuyevca v roke, hehe :P Mogoče so pri nas taki modeli v kakšnem BigBangu ali Harvey Normanu?
  • Screamboy Član Ubuntu.si
    mah uporabnik bo tako posegel po win ker je lažji izkušenejši uporabnik pa bo vzel lin in če mu nebo všeč si bo sam naložil win :)
  • Današnji problem je piratizacija, če tega nebi bilo bi tako 90% ljudi uporabljalo Ubuntu.Grem se stavit, da 50% procentov SLO državljanov, ki uporabljajo računalnik sploh neve kaj je Ubuntu ali Linux ali pa so samo slišali pa se jim sploh ne sanja kaj bi to bilo.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.