Kako nastaviti in uporabljati enojni klik

Nikoli nisem maral enojnega klika, ker se mi je zadeva zdela preveč okorna in nerodna, ampak za hec sem si ga nastavil in se odločil, da se bom resno poskušal navaditi nanj. Prvi vtisi: zadeva se mi zdi boljša kot dvojni klik. Sicer na času ne prihranim, ker imam dvoklik nastavljen na precej hitro, prizanesem pa miški. Sicer sem najprej mislil, da bo problem s preimenovanjem in označevanjem, ampak ni, saj lahko vklopim samodejno označevanje ali pa enostavno držim Ctrl ob izbiri.

In kako to nastaviti v KDE namizju?

Odprite System-Settings > Keyboard & Mouse in pod Miška izberite Mape in datoteke odpre enojni klik. Tam imate še nekaj možnosti, ki bodo znale komu olajšati uporabo enojnega klika.

Komentarji

  • Prosim, povej mi za Gnome, kako se to naredi???
  • V Gnome moraš odpreti Nautilus izbrati Uredi > Nastavitve > Obnašanje in tam poiščeš možnost za enojni klik. Enako napraviš v XFCE, kjer je namesto Nautilusa Thunar in so stringi verjetno angleški Edit > Preferences > Behaviour.
  • Haha, a veš kaj: najprej sem moral spoznati, kaj sploh je Nautilus, iskal sem ga drugje po menijih, no naposled vem kaj je.....

    Sem uredil zadevo, hvala, pa tako lahko je blo.......
  • samo še v pogovornem oknu za odpiranje in shranjevanje fajlov bi bilo fino, če bi se nastavitev upoštevala... vsi zainteresirani (se) lahko prijavite (na) bug.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.