servis računalnikov v okolici Celja

Lep pozdrav vsem!

Včeraj se mi je sesul računalnik - pred bootanjem mi na ekranu napiše "no signal" in za tem črn ekran. Poskusil sem ga resitirati vsaj 10x in ga zagnati z live cdjem, vendar brez uspeha. Spomnem se da sem pred nekaj dnevi vgradil 20 giga disk (ki deluje bp) in dvd enoto ki sicer fizično deluje a jo sistem ne zazna....je to morda razlog za napako? Ne vem ali je kriv software ali hardware...

No, kakorkoli že...ne da se mi iskat in odpravljat napak - iščem kvaliteten servis (ali posameznika) v celjski regiji ki bi lahko odpravil težavo. Koga priporočate, oz je kdo ki bi bil pripravljen pomagati (proti plačilu)?

Lp

ps. če tema ne sodi sem jo prosim premaknite drugam

Komentarji

  • Ranakah Član
    uredil/-a 13. October, 2009
    Mogoče je hardware problem to ja.
    Svetujem ti naslednje:

    1. Odklopi vse naprave ki niso potrebne za bootanje (cd rom, diskovje, zvočna kartica, mrežna kartica).
    2. zaženi računalnik - če se pojavi slika je napaka v eni od odklopljenjih stvari.

    če ti ga uspe zagnati (bios splash screen) nadalje priklapljaj 1 po 1 napravo in po vsake priklopu probaj če se zažene - če se nebo zagnal recimo pri priklopu diska, potem veš da je težava v disku/kablu/krmilniku. probaj menjat podatkovni kabel za disk, priklopi podatkovni kabel za disk na drug krmilnik naplati itd... z takšnim poskušanjem boš lahko izločil okvarjeno napravo.

    Možno je pa tudi da moraš samo resetirati bios (v navodilih od matične ziher piše kako ga resetiraš - ponavadi je jumper zato, ali odvzem baterije ali odvzem baterije + kratek stik +/- tam ko pride vstavljena baterija.

    Za vse to boš porabil kako urco... kar je ziher ceneje kot iskanje dragega servisa - pa še opalijo te lahko :D
  • hvala, bom preveril....pozabul sem pa oment da ne gre za laptop. :)
  • Izgleda kot da gre za težavo z napajalnikom. S priklopom drugega diska si ga morda preobremenil. POskusi odklopiti nove naprave. Iz napisanega sklepam, da je računalnik starejši (l. 2001 al manj?). Takega se definitivno ne splača nositi na servis, ker ti bodo zaračunali več kot je pa računalnik sploh vreden.
  • Hvala za odgovore, vendar sem ga odpeljal kar h kolegu in je ugotovil da je šla grafična kartica.
  • Včasih se splača samo poklicat v kakšen računalniški servis, če bi poklical k nam, bi ti brezplačno svetovali ;)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.