Compiz - 3D efekti
zanima me, kateri je najboljši program za 3D efekte, ker pač to nikjer ne piše, imate kak link? kako se jih namesti: glede strojne opreme Kubuntu ženem kot virtualno mašino na macbooku kr mi paše gledat še K, ne sam sivo japko . VM Ware Fusion in se bom selil na virtualbox ker mi bo trial potekel
Pač is tem se še nism neki ukvarju, do zdaj nastavu kon slo jezik in še iščem, kje je ta slo tipkovnica nč se bom že znašu
Pač is tem se še nism neki ukvarju, do zdaj nastavu kon slo jezik in še iščem, kje je ta slo tipkovnica nč se bom že znašu
Komentarji
Torej... predvidevam da te zanima izdelava 3D efektov ..lahk probaš Mayo [link] - katera je tudi za Mac
al pa Blender [link]
sicer če se prav spomnem obstaja še en program...sam se trenutno ne morem spomnit imena
OPA ..my bad..ne iščeš ti tega..tebe zanima Compiz
Compiz pa je po defaultu inštaliran gor..samo tvoji gonilniki morajo podpirat 3D da ga omogočiš...omogočiš ga pa pod Sistem -> Nastavitve -> Videz in tam izbereš Vizualni učinki
P.s. Naslednjič bi te prosu da uporabiš Urejaj funkcijo
sem sm pa prišu-ugani zakaj-zarad tistga kar sm včeri na slo-android napisu-tistih grooznih pravil ki jih je nemogoče upoštevat.
na tem linku piše da bi mogl delat poglej pod 3d ACCELERATION
pa sedaj vidim kak butast sm. bil pred parimi urami tut naslov teme je cyden
Crtl + Alt + [leva ali desna smerna tipka] lahko pa stisneš kolešček na miški in miško premakneš bodisi levo bodisi desno
In da ne bo pomote Compiz je sicer (na 10.04) nameščen ampka za kocko ipd je potrebno namesti še vse zgoraj omenjen ekstenšne. Drugače greš lahko na njihovo stran in tam vse piše.
Ali kdo morebiti ve kaj je potrebno postoriti, da ima vsako namizje svoje ozadje?
Kje bi nastavil ozadje za "kocko (oz. valjem"), ki se prikaže ob menjavi namizja?
Za namig vnaprej lepa hvala.
Kako pa bi spremenil še slike posameznih namizij?
poskusi tole.
Po izključitvi kljukice v Nautilusu
finally restart X by pressing Ctrl+Alt+Backspace and log back in, if dont see any changes double check compiz manager and make sure everything that needs to be selected is on: like wallpaper plugin, desktop cube and so on and make sure the effects are activated.
in ponovni prijavi, se niso omizja več pravilno menjavala. Prvo namizje je prikazano prav, ostala pa ne - prikazana so kot bi jih gledal iz perspektive prvega namizja.
Sicer je tukaj: http://www.youtube.com/watch?v=G7tjojBxg-A videti nastavitev enostavna.
compizconfig sicer imam ... ampak kolkr zastopim bi potreboval tukaj compiz fusion, cairo dock in dke4 ...
ko te tri stvari zdruzis pa zgleda tako http://www.youtube.com/watch?v=4QokOwvPxrE
uporabljam pa ubuntu 10.10 desktop