Novih 100 ureznin za Lucid Lynx

andrejZ Član Ubuntu.si
uredil/-a 30. November, 2009 v Novice
Papercuts ali slovensko ureznine so majhne, a nadležne in moteče napake v programih, ki motijo uporabniško izkušnjo. Projekt odpravljanja ureznin se je prvič začel med razvojem Karmic Koala , v tem času pa so omogočili enostavno namestitev pisav, spremenili eternet ikono tako da se boljše prilagaja pladnju in spremenili precej prevelikih pogovornih oken.

Ker je bil projekt uspešen, ga bodo ponovili tudi v sklopu razvoja ubuntu 10.04 Lucid Lynx. Za Lucid načrtujejo boljše privzete nastavitve Compiza, nastavitve obnašanja obvestil, popravljanje težavic v programih kot so Empathy, Gwibber, Rhythmbox in PiTiVi in veliko drugih, ki jih še niso našli.

Svoj delež sprememb bosta deležna tudi F-spot in Eye of Gnome, saj v 10.04 GIMP ne bo več privzeto nameščen.

Tako kot v prejšnjem razvojnem sklopu, bodo ureznine razdeljene na 10 sklopov kot so Empathy, Gwibber, zvok in video, obvestila in compiz nastavitve, prvi trije sklopi pa bodo namenjeni urezninam, ki niso bile popravljene do izida karmica.

vir1: omgubuntu
vir2: launchpad


Še ena dobra poteza za bolj človeški linux

Komentarji

  • Ali kaj podobnega obstaja tudi za KUbuntu. Predvidevam, da ureznine bolj ciljajo na končnega uporabnika in uporabniški vmesnik in vsakdanje težave, torej je izbira namizja zelo pomembna.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Večina ureznin je osredotočena na ubuntu, sem pa videl nekaj ureznin, ki so uporabne tudi v kubuntu okolju.
  • Raje bi se osredotočili na kritične probleme, ki se tičejo združljivosti s hardwerom in seveda wired/wireless povezljivosti. Domač PC brez interneta je dandanes namreč le še za v kanto.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.