sata softreset failed?!

Zdravo!

Zanima me, če je ta problem že bil rešen.Na internetu ne najdem nobene rešitve, zato se obračam še na vaš forum.Moja konfiguracija je naslednja : AMD x2 5000 4GB RAM in ATI 3870, vseskupaj piknjeno v ASROCK ALIVEXFIRE SATA ploščo z veznim čipovjem SB600, torej ATI crossfire.Problem je, da se mi je nekoč UBUNTU na mašini normalno dvigoval, zdaj imam updejtan bios in mi ne dela nobena live verzija, kaj šele, da bi jo inštaliral.Ne deluje mi tudi, če bios downgrejdam na katerokoli prejšnjo verzijo.Posledica je samo, da se mi potem še windows ne dvigne(jasno, kaj pa drugega:).Na ekranu mi napiše zgoraj omenjeno napako torej "sata1 softreset failed" in od tam naprej se dviguje (LIVE 8.10, 9.04, 9.10, nima veze kter) obupno počasi in na koncu izpljune še pol ekrana neumnost, do desktopa pa sploh ne pride.

Poskusil sem:

-3 verzije ubuntuja vključno z 64 bitnimi verzijami
-spreminjat SATA nastavitve v biosu (RAID,IDE,AHCI),povsod isto

Na spletu sem našel samo info, da so problemi s tem chipsetom, zdaj pa ne vem al je kriv novejši kernel al kaj drugega,ker 8.04 je delal normalno, prav tako 8.10, zdaj ne dela noben.

Res pa je, da se mi eno verzijo biosa nazaj ni hotu dvignt niti puppy linux, zdaj pa se, sam pa nima vsega softvera ki ga potrebujem.

Če je kak car ki zna to rešit, bodi prošen :)

Hvala!

Komentarji

  • Imaš slučajno SATA CD/DVDrom? Če imaš možnost, poskusi zagnati live CD/DVD preko IDE pogona.
  • Problem je v tem, ker imaš v biosu disk nastavljen na SATA način. Jaz ga imam tud, ampak mi vse normalno dela. Problem je v tem, da linux verjetno nima SATA gonilnike za tvojo mat. ploščo.

    Tak problem sem jaz imel pri eni od prejšnjih različicah ubuntuja. Čudno, kubuntu pa mi je delal (ista različica).

    Vse kar moraš narediti je v biosu odklopiti SATA način (ali nekaj takega). In potem, ko ubuntu namestiš, SATA način spet vklopiš nazaj.
  • Ne morm izklopit SATA če mam nanj disk prkloplen...Deluje pa v IDE načinu.DVD RW s katerim berem cd pa je prikloplen na IDE vodilo.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.