Izšel Thunderbird 3.0

R33D3M33R Član
uredil/-a 9. December, 2009 v Novice
Po dolgem času (več kot dveh letih!) je izšla nova različica poštnega odjemalca Thunderbirda. Različica 3.0 prinaša zavihke, kar pomeni, da boste lahko pregledovali več mailov naenkrat v enem oknu, iskalnik po pošti je konkretno prenovljen in ponuja številne možnosti filtriranja, nov je tudi sistem arhiviranja sporočil.

Izboljšali so tudi uporabniški vmesnik. Dodajanje novih stikov v imenik bo opravil klik na zvezdico (podobno kot zaznamki v Firefoxu), sporočila pa so po novem posortirana tudi v t.i. "Smart Folders", kar omogoča združevanje prejetih, poslanih, neželenih, izbrisanih itd. sporočil iz več različnih računov! Dejanja (odgovori, neželeno itd.) pa so sedaj bliže sporočilu, ki ga gledate. Izboljšan je tudi čarovnik za nov račun, ki odpravi potrebo po poznavanju vašega poštnega strežnika in poskuša nastavitve uganiti sam. Več si preberite v uradnih release notes

Novo različico, ki je na voljo za Windows, Linux in MacOS X lahko najdete na njihovi strani. Na voljo ni .deb paketa, ampak tar.gz arhiv, ki ga lahko pričnete po razširitvi neposredno uporabljati, na slovenski prevod pa bo potrebno še počakati. Prav tako velja opozoriti, da obstaja možnost, da vaše razširitve še niso združljive s to verzijo (ena izmed popularnih - Lightning, čeprav so napovedali integracijo, še ni)

vir: heise.de

Komentarji

  • Kami Član Ubuntu.si
    Thunderbird 3.0 končno prinaša kar nekaj novosti, ki sem jih sam pogrešal že kar nekaj časa.

    Zaviki in iskanje so super, edina večja pomanjkljivost se mi zdi ta, da ni hitrega iskanja - podobno kot ima Outlook urejen "instant search".

    Drugače pa še tudi sam čakam na integracijo s Lighthing, do takrat pa mi ne preostane druga kot, da posebej uporabljam Thunbird in Sunbird.
  • Včeraj sem iskal po internetu, ker mi ni šlo v račun kako Lightninga ni za Thunderbird 3.0 in našel odgovor, da je potrebno namestiti nightly verzijo Lightninga: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/calendar/lightning/nightly/latest-comm-1.9.1/
    Tale mi recimo deluje v 3.0, če je pa stabilno, bomo pa še videli :D
  • DEB paketi (vsaj za Karmic) so na voljo v PPA arhivu!

    Torej (za Karmic):

    sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install thunderbird-3.0 thunderbird-3.0-gnome-support

    Slovenščine res da še ni, je pa kar nekaj addonov že predelanih za 3.
  • Kami Član Ubuntu.si
    Lighthing extension, ki deluje z Thunderbird 3.0.

    Sicer je "nightly build" ampak jaz še zaenkrat nisem imel nobenih težav.
  • LukaSLO Član
    uredil/-a 22. December, 2009
    Se že ve kdaj bo na voljo slovensko prevod programa, pri Firefoxu je vedno takoj ob izidu:)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.