Mike Shuttleworth je odstopil kot CEO Canonicala

andrejZ Član Ubuntu.si
Mike Shuttleworth je nepričakovano oznanil svoj odstop kot CEO (chief executive officier ali po naše predsednik uprave) Canonicala. Njegovo vlogo bo prevzela Jane Silber.

Mikeov odstop pa ne pomeni njegov umik iz Ubuntu skupnosti, prej nasprotno. Umik iz mesta CEO mu bo dal več časa za zasnovo in razvoj produktov. Ostal bo vodja Ubuntu koncila skupnosti (Community Council) in Ubuntu tehničnem svetu (Technical Board). Več časa želi delati s partnerji predvsem v Aziji.

"Osredotočil se bom na zasnovo in razvoj produktov. Želim da Ubuntu uspe na mini prenosnikih, prenosnikih, namizju, strežnikih, vloženih (embedded) napravah ali kjerkoli ljudje računajo." je izjavil Shuttleworth .

Canonical bo nadaljeval svoje delo in zaradi tega ne bo spremenil smeri. To pomeni, da bosta sedaj Canonical in Ubuntu skupnost vodili dve različni osebi.

"To bo prineslo boljšo ločitev vloge CEO Canonicala in vodjo Ubuntu skupnosti" je dejala Jane Silber. "To bosta sedaj dve ločeni osebni, kar bo pomagalo pri hitrejšem doseganju tako posameznih kot skupnih ciljev."

Vir: osnews.com

Komentarji

  • Cube Član Ubuntu.si
    en clovek je premalo zo vodenje dveh takih skupnosti, bolje je imeti dva cloveka z istimi cilji..
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.