Autorestart

Imam en čuden problem in domnevam, da mi ga povzroča strojna oprema.
Torej, ko ugasnem računalnik se po parih sekundah sam avtomatsko prižge nazaj. :rolleyes:

Domnevam, da je to plod napake v strojni opremi ali pač? Res se mi ne sanja, na čem naj začnem delati, da bi odpravil motečo napako. Je imel kdo že podoben problem? Na katerem delu strojne opreme bi lahko bila napaka? Ali je za to kriv software?

Komentarji

  • V biosu izklopi vse wake-up-on zadeve, še posebej wake-up-on LAN
  • Hm software bolj težko. Wake-up-on LAN poskusi.... Glede na moje izkušnje....je običajno osnovna plošča - napajalnik. Poskusi potegnt žice power na osnovni plošči dol in vžgi računalnik tako, da premostičiš tiste pine. Potem ga pa normalno izklopi. Mogoče se je gumb power zataknu tako, da je stalno kontakt. Možnosti je več. Če to ne pomaga poskusi od koga dobit nov napajalnik ...če tudi to ne pomaga je verjetno osnovna plošča.
  • Uf, glede na množičo neljubih dogodkov z mojim računalom zadnja dva meseca sem (upam da) rešil zadevo. Večkrat sem v biosu dal na default nastavitve, pa ni pomagalo. To da sem baterijo za dalj časa ven vzel tudi ni bilo dovolj. Narediti sem moral Clear RTC RAM. Po domače sem moral jumper iz pina 1 in 2 za par sekund prestaviti na pina 2 in 3 in potem nazaj na normal. To je tam poleg baterije. Sploh nisem vedel, da to obstaja. Sedaj naj bi delalo. :D
  • meni se tudi zgodi da se včasih ponovno zažene po parjih sekundah. če je možno izključi kabelj iz ruterja ali računalnika in je ok!
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.