Izšel je firefox 3.6

andrejZ Član Ubuntu.si
Danes je izšla nova različica popularnega spletnega brskalnika firefox 3.6. Tudi tokrat so razvijalci dali močan poudarek na hitrost brskalnika (izjavanje Java Scripta, splošna odzivnost, čas zagona in asinhrono zaganjanje skript).

Novi firefox je bolj varen in zanesljiv, saj sedaj opozarja na zastarele vstavke in ima spremenjen način interakcije z zunanjim programjem, kar zmanjša možnosti sesutja. Izboljšana pa je tudi podpora standardom, saj firefox sedaj podpira določene CSS atribute in dodatne specifikacije DOM ter HTML5.

Uporabniki bodo na prvi pogled opazili novo zmožnost Personas, nova vrsta tem, ki uporabniku omogoča izbiro izgleda z enim klikom. Na voljo je več kot 10 000 tem, po spremembi pa ponovni zagon brskalnika ne bo potreben.

Firefox je na voljo v slovenščini, pred kratkim pa se je začel prevajanje Mozilla podpore , za vse ki imajo težave s Firefox. Trenutno so prevedeni najbolj priljubljeni članki, dela je še dovolj tako so vsi novi prevajalci dobrodošli. Kontakt na info@mozilla.si.

Najbolj neučakani lahko navodila za namesitev najdete tukaj

Vir: mozilla.org
Vir: slo-tech.com

Komentarji

  • No jaz uporabljam za 99% stvari Chrome. Komaj sem čakal da izide. In moram reč da je v primerjavi z FF zelo zelo hiter. Vendar ga ne morem štet za "kompletno" brskalniško rešitev. Tukaj je še vedno FF ednina (vsaj zame) rešitev za linux. In upam da bo tako tudi ostalo.

    A bi lahko kdo na hitro povedal/preveril hitrost med novim FF, Opero in Chromom?

    Lp
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Pozdravljen !

    Eden bolj uveljavljenih testov je futuremarkov tukaj.
    http://service.futuremark.com/peacekeeper/browserStatistics.action

    Sicer za firefox 3.6 še ni rezultatov na glavni strani, vendar pa teste lahko na svoljem računalniku poženeš tudi sam in vidiš kolikšna je razlika.
  • a se da kako z ppa nadgradit trenutno verzijo. jst mam trenutno verzijo 3.5.7.
  • napsy Član Ubuntu.si

    sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install firefox-3.6
  • Nekje sem bral o nekem programu Ubuntuzilla ki ga naložiš in potem ti sam naloži najnovejšo verzijo firefoxa. Je kdo to že sprobal ? ti mogoče to verzijo tudi posodablja ali samo naloži najnovejši firefox? je potrebno staro verzijo odstranit recimo jaz uporabljam 3.0 in ubuntu 9.4?
  • Še en Peacekeeper benchmark:

    image

    Obeta se tesen boj!
  • js mam eno vprašanje. Je treba prej odstranit firefox 3.5? preden naložiš firefox 3.6.
    Kr js sm naložu zdj verzijo 3.6. Vse je šlo lepo in prav, vendar nikakor ne morem najti različice 3.6.
    Prikaže mi samo verzijo 3.5
  • Ok. Ugotovil sem :)

    V programskem središču klikneš Nadgradi....in uala. Dela kot šibica.
  • Namestite si Swiftfox. Je izjemno optimizirana različica Firefoxa, zgrajena posebej za Linux. Razlika je očitna: 895 pik (Swiftfox) vs. 778 (Firefox - zgornja slika)

    image

    Chrome 5 je pa enostavno OMG :o
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.