V ubuntu 10.04 bo privzeti spletni iskalnik Yahoo

andrejZ Član Ubuntu.si
uredil/-a 27. January, 2010 v Novice
Ekipa ubuntu je na dopisnem seznamu objavila da bo Ubuntu z različico 10.04, kot privzeti spletni iskalnik uporabljal Yahoo namesto Googla.

Za to so se odločili, na podlagi dogovora o deljenju prihodkov z Yahoo, ki jim bo prinesel sredstva za plačilo zaposlenih in razvoj infrastrukture.

Za uporabniki, ki jih Yahoo ni povšeči, bodo lahko spremenili spletni iskalnik z dvema klikoma.

Če boste Ubuntu nadgradili bo spletni iskalnik ostal nespremenjen.

Vir: popey.com blog

Komentarji

  • jaz osebno sem presedlal iz polk na Ubuntu cca. 2 meseca nazaj... Seveda so sledile tezave vseh zacetnikov pa tudi resne tezave (sesutje Grub-a ob ponovni instalaciji XP in tudi to sem resil s pomocjo tega foruma) in navsezadnje sem opazil da bo pocasi izginil dual boot seveda po tem ko se naucim Wine do potankosti (vrjetno si bom prihranil veliko tezav s tem dejanjem) in potem lahko koncno recem monopolna polkna ADIJO! Me pa pri Ubuntu motijo takšne stvari, kot je tale, ki kaze na to, da Ubuntu postaja komercialno usmerjen OS. Seveda lahko ta yahoo spremenimo/odstranimo z par kliki, vendar me skrbi kam to pelje...
    LP happy Ubuntu user
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @Wizard6:

    Velika prednost linuxa je v tem, da je odprt in si ga lahko prilagodiš po svoji meri:
    a) to pomeni - nastavitev bo mogoče hitro spremeniti, tako da s tem ne bi smelo biti težav.
    b) za napredne spremembe stvari, ki ti niso všeč lahko pomoč najdeš na forumih / blogih ( slovenskemu, še več pa na angleškemu)
    c) Če se ti v končni fazi ubuntu tako priskuti (prepričan sem da do tega ne bo prišlo, a vendar), da ga nočeš več uporabljati lahko brez težav presedlaš na eno od 20 različnih spremenjenih različic ubuntu-ja ali debian. Z manjšimi spremembami (predvsem drug upravitelj paketkov) pa lahko izbereš skoraj katerokoli od nekaj 100 linux distribucij, ena od njih ti bo gotovo ustrezala. (seznam distribucij je na distrowatch.com)

    Tako se ti sprememb ni potrebno bati, ker imaš za razliko od windows tukaj izbiro.
  • Kam to pelje?
    V boljši razvoj seveda - več denarja več ljudi ki to razvijajo (in bl so motivirani) -.. in to ne pomeni da če ti pri eni aplikaciji uporabljaš "doniran" privzeti search.. da je zdej to komercialno usmerjen OS.
    Sploh pa.. a res misliš da nekdo ki je navajen Googlea (npr. js) da bo pustil privzeti yahoo? Ne bo ne..ampak ni mi teško to spremenit..in ubuntu še vedno dobi denar za to
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @Crazylemon - Canonical bo dobil del prihodkov od oglaševanja, ki ga bo dobil Yahoo. V primeru da iščeš z googleom yahoo ne dobi nič in posledično tudi Canonical ne dobi nič.
  • Hm..no to ne bi vedu ker tega ni omenjeno v zgornjem linku (maillist)
    Sem predvideval da canonical dobi pač fiksno določeno vsoto od yahoo-ja.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.