Nexuiz se je razviličil in pretvoril v Xonotic

andrejZ Član Ubuntu.si
Priljubljena odprtokodna prvoosebna streljačica nexuiz, o kateri smo že pisali se je razviličila (angleško: forked ) v novo igro z imenom Xonotic.

Do tega je prišlo potem ko so se ustanovitelj projekta ter še nekateri razvijalci odločili, da bodo kodo in ime licencirali podjetju Illfonic, ki bo ustvarilo re-make igre za Playstation 3. Ker se je Illfonic odločil, da ne bo prispeval nazaj k GPL različici igre se je skupina razvijalcev odločila da gre na svoje. K odločitvi je dodatno prispevalo dejstvo, da je Illfonic postal lastnik znamke Nexuiz in le te ni želel deliti s skupnostjo.

Projekt Xonotic je ustanovilo več kot 30 razvijalcev igre Nexuiz, želijo pa si ne samo vzeti GPL Nexuiz kode, temveč igro še izboljšati z novimi modeli in animacijami, novimi zvoki in glasbo, izboljšanimi zemljevidi, bolj kakovostno vsebino ter organizacijskimi spremembami znotraj projekta. Datum izida prve različice Xonotic še ni znan.

Več o projektu si lahko preberete na domači strani projekta .

Vir: Phoronix .

Če bi bil Nexuiz "freeware" igra, bi to pomenilo njegov konec.

Komentarji

  • Hud udarec za odprto kodo, še posebej, ker je bilo ime Nexuiz zelo znano med igralci. Glede na aroganco ekipe, ki razvija closed source različico in njihovo aroganco do imena Nexuiz, srčno upam, da bo njihova igra popoln polom.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.