Simtronics, Ubuntu in IBM predstavili Simmbook

andrejZ Član Ubuntu.si
Simmbook, netbook podjetja Simtronics je pred kratkim dobil precejšen zagon, saj je dosegel partnerstvo z IBM in Canonical, ki se bosta ppotrudila Simmbook pripeljati na razvijajoče se trge.

Novi Simmbook to tako poganjal Ubuntu Netbook Edition, vseboval pa bo tudi IBM odjemalec za Smart Works ter dostop do različnih oblačnih storitev.

Karatkteristike netbooka so običajne za ta razred (10 inčni zaslon, Atom N270, 1 GB RAM, 160 GB HDD, 3 celična baterija). Bo pa razveseljiva cena, ki znaša 190$, kar je po trenutnih tečajih 140€.

IBM in Sintronics pa se trudita, da bi Simmbook bil na voljo v še več državah po svetu:


image
Bo novi simmbook zanetil netbook revolucijo v državah v razvoju?


Vir: endgaget

Ob tem se poraja vprašanje ali je smiselno prodajati netbook z dodatnimi oblačnimi storitvami glede na to da dostop do medmrežja v razvijajočih se državah praviloma ni poceni ?

Komentarji

  • Naj samo pride v slovenijo za 140€, da upokojim mojega EEE701 :cool:
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Jaz mam trenutno 8,9" acer aspire one, ampak dodatne inče za 140 € se ne bi branil :)
  • Netbooki in oblačno računalništvo je dobra ideja, ampak je velik problem v dostopu do interneta. Internet bi se moral pocenit. Poleg tega bi moral biti poceni po celem svetu in ne kot danes, ko je gostovanje v tujem omrežju nenormalno drago.

    Drugače pa je 140€ za tak netbook kar poceni. Samo mislim, da ne bo tako ... kot vedno
  • Ja pa spodobilo bi se, da malo izboljšajo podporo 3G modemom. S tem bi netbook postal postal zanimiv tudi mobilnim operaterjem.
  • Pa je to za pričakovat v Sloveniji?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Načeloma je to mišljeno za države tretjega sveta (kar mi nismo). Za nas bodo že pripravili kakšno dražjo različico :(
  • po mojem bi se ga že dalo nekak dobit. če ne drugače ko gre kakšen na dopust oz. službeno dol ti ga prinese. Za 150e se ga splača kupit. V bistvo pa tak malo dišimo po državah 3 sveta tak da bo mogoče še na naših policah :)
  • milanusx je dejal/-a:
    Ja pa spodobilo bi se, da malo izboljšajo podporo 3G modemom. S tem bi netbook postal postal zanimiv tudi mobilnim operaterjem.
    Problem je odprtost čipovja za UMTS... obstaja sploh kak tak?
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.