Shrani.si zapira svoja vrata?

Priljubljen slovenski servis za shranjevanje slikovnih datotek shrani.si, se bo sodeč po nekaterih informacijah zaprl 1.septembra letos. Uporabniki bodo pred zaprtjem servisa lahko arhivirali slike z enim klikom. Podobna usoda naj bi doletela tudi simpatije.com, ki jih bodo zaprli že 1.6. Četudi gre le za govorice, je, dokler se ne govorice potrdijo/ovržejo, pametneje slike shranjevati drugije.

Komentarji

  • Kami Član Ubuntu.si
    Na začetku, ko je Marko shrani.si prodal najdi.si je zadeva še nekaj časa celo funkcionirala in so se še nekatere zadeve izboljševale in izpopolnjevale, kasneje pa je potem zadeva šla še samo na slabše in navzdol.

    Ne dolgo nazaj je bila celotna stran celih nekaj dni nedosegljiva, o kakšnem obvestilu iz strani ekipe shrani.si pa sploh ni bilo duha ne sluha.
  • Kdor visoko leta nizko pade. Še vedno obstaja alternativa file.si :)
  • Upajmo da ne bo tudi file.si doletela podobna usoda (ker sam imam gor kar nekaj slik :D)
  • Kami Član Ubuntu.si
    Saj alternativ je ogromno (tudi v Sloveniji se jih najde kar nekaj) tako, da to sploh ni nek problem.

    Največji problem pri vseh je zanesljivost (nisem še zasledil, da bi katera stran jamčila, da bodo tvoje slike na tistem naslovu dosegljive npr. vsaj X let) in to, da se bo zgubilo ogromno slik, ki so polinkane po raznih forumih, straneh in blogih.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.