Hladilno rebro...

Am... vem da ni prava tema zato ampak vseeno... bom probal...

Zanima me kaj je bolje hladilno rebro Zalman ZM-NB47J ali ventilator od matične plošče? Sicer zdaj sem dal na matično ploščo hladilno rebro in še ni bilo težav, čeprav je kovina kar fajn vroča. Matična pa je Abit KD7
lp! Urban

Komentarji

  • Hm no en hitr post nazaj ....v bistvu gre se za to ....če maš takšno hladilno rebro se ti v računalniku tisto integrirano vezje hladi z konvekcijo(pretokom zraka okrog). To običajno ni ravno najboljš ker je to močno odvisno od kište same kolk ma kej lukn itd. Če si daš not tako rebro je pomembno da maš spodi uredu hladilno pasto tako da je toplotna prevodnost med integriranim vezjem (kontrolerjem) čim večja. To se nardi tako, da na samem (čipu) ni kakšne umazanije al pa ostankov prejšnjega lima ali česa podobnega. Še bol pomembno je, da če te že moti zvok od ventilatorčka daš večji počasnejši ventilator na ohišju.Dostkrat pr tem pomaga tudi dobr ventilator pri napajalcu... Najbolj pa ti priporočam ..glede na to da se da dobit podatke od temperature na kontrolerju ....da jih malo opazuješ da boš vidu kaj se dogaja. Še posebi pri prvi instalaciji hladilnega rebra. Najbolj butasto se mi zdi ko folk instalira tako hladilno rebro ...tiho ko mu v bistvu najbolj brenči ventilator od grafične al pa procesorja. Računalnik ti zaradi tega ne bo delal nič boljš...edino malo bol tih bo bil.
  • christooss Član Ubuntu.si
    No evo k je že ena taka tema odprta. Kater cko bl pocen hladilnik pa pripročate za procesor???
  • Glej praktično. Hladilnik se mora dat predvsem hitro spucat. Dostkrat se zgodi, da maš hladilnik k je na začetku ful tih potem pa začne brenčat. To se zgodi zarad tega, ker se na njem nabere prah ki ne pusti, da bi se hladilno rebro dovolj učinkovito hladilo. Nove plošče so pač narejene tako da imajo temperaturno regulacijsko zanko. Dokler procesor ne doseže zaželjene temperature bo pač višal hitrost ventilatorja. Zanimivi so hladilniki od Zallmana samo so na žalost precej dragi 7K...Splača se sm pa tja z kompresorjem spucat mašino in to je načeloma vse kar moraš nardit .
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.