vec sej v gnome

a je mozno kako ker nikjer ni nic napisano o tem da bi gnome imel vec sej. Namesto vnc uporabljam freenx in ko sem jaz odjavljen pa se prijavim je vse ok, ko pa sem prijavljen pa se potem iz drugod prijavim preko nxclienta rece da ni moralo nalozit ikon, teme, ter appletov v upravljalni vrstici. Po mojem zato ker lahko tecejo samo na eni seji hkrati. je mozno da bi laufalo na vec sejah.

V zagon seje sem dodal pod programi ob zacetku gnome-settings-daemon samo ni veliko boljše samo nove oblike ikone pokaže, tem pa apletov kot so ura, proc pa to pa še vedno ne.

Komentarji

  • a je to sploh mozno?
  • Mislim da je. Kako pa ne vem :)
  • sej ni nikjer za najdet kako bi se dalo to urediti, ceprav se po mojem tud more dat
    bl4z po mojem ve :D
  • bl4z Član Ubuntu.si
    iz glave ne wem .. bi mogu mal probat ...

    ampak se bojim, da moirs met zagnana lokalno 2 X streznika .. pa sma bi vsak gnome-session proganju z drugim userjem .. res ne wem .. bom orda probu k bom mel 10 min casa ..
  • hvala
    2 x streznika ravno nebi laufal rad. Problem je ker naprimer apletov ne pokaže kot so ura, proc...

    kaj pa da ko se remoutas da te odjavi pa da dela in ko se odjavis te nazaj prijavi.
    je to možno?
  • senzacionale Član
    uredil/-a 2. April, 2006
    našel sem tole
    ------------------------------------------

    http://openfacts.berlios.de/index-en.phtml?title=FreeNX_FAQ/General

    Can I connect to the same session from two different machines, without killing running programs (e.g. to use the same programs from home and work)?

    Yes. Just log in using NX on *both* machines (the local and the remote machine). When you switch between machines, just take over the session. (You will need at least an 0.5.0 snapshot of FreeNX server for this to work.)

    Note that you cannot currently be connected to the same session from both machines simultaneously.

    Is support planned for NX clients to connect to already-running local desktop sessions, or to have two NX clients connected to the same session simultaneously, for remote support purposes?

    Yes.
    -----------------


    kje naj dobim verzijo 0.5.0 nikjer jo ne najdem


    Je pa zelo čudno nekaj. Doma pa se lahko brezproblema povežem tudi če sem prijavljen že kot mitjab pa nič ne reče da ne more laufat več stvari, zelo čudno
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.