radio na clementine

Imam program clementine za predvajanje glasbe,tam lahko poslušaš tudi radio in ko napišem URL npr. radia 1 in ga predvajam mi napiše:GStreamer namestitev pogreša vtičnik. Kako lahko namestim ta vtičnik.






LP

Komentarji

  • christooss Član Ubuntu.si
    Katero verzijo Clementine pa uporabljaš?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    poskusi z namestitvijo xubuntu-restricted-extras.
  • Uporabljam najnovejšo verzijo.
  • christooss Član Ubuntu.si
    Kaj pa je to najnovejša verzija? 0.6? Development verzija?

    Lahko poiskusiš tudi z namestitvijo

    sudo apt-get gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse
  • Tudi meni napiše da Namestitvi GStreamer manjka vstavek. pa imam vse gstreamerje instalirane!

    kake rešitve? hvala lp
  • Si namestil ubuntu-restricted-extras paket ?
  • Mogoče poskušaš predvajati postajo ki ne uporablja standardnega MP3/OGG kodeka. Lahko napišeš za katero se gre?
  • Ko sem instaliral chromium mi je recimo radio salomon delal! ampak ko se je pa chromium nadgradil potem pa nič več! ali pa na mp3center.si recimo tudi ne morem poslušati komada. zato mi ne gre v račun kako je prej delalo zdaj ko se je pa NADGRADILO pa ne morem več poslušat!
  • ja to je pa Linux, ko varnostni popravki ali nadgradnje povzročijo nedelovanje nekaterih funckij programov

    se spomnim da je npr. nedolgo nazaj popravek povzorčil da flash ni delal na ATI karticah z opensource driverji. problem je bil odpravljen z novim popravkom v približno tednu dni. kaj podobnega na windowsih še nisem doživel.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Kateri chromium uporabljaš? Stabilni, beta ali alfa? Če ni iz kanala stable, potem poskusi stable različico, sicer pa priporočam, da nadgradiš navzdol na prejšnjo različico. Verjetno so pri googleu naredili kakšno napako.

    @gregor3000: tvoj primer se nanaša na flash, ki ga dela Adobe in če se njim je*e za Linux uporabnik ne moreš kaj dosti naredit (razen da flasha ne uporabljaš).

    Vendar tudi Windows na takšne stvari niti približno ni imun. Če se ne spomniš, malo pogooglaj kakšne težave so imeli uporabniki, ko so na Win XP namestili SP3 ali pa Viste s famoznim kopiranjem datotek, ki je trajalo tudi po eno uro ali več (na XP-jih pa enako opravilo minuto). Seveda do popravila ni trajalo en teden ampak nekaj mesecev. Take pomankljivosti v osnovnih programih (file manager in podobno) na Linuxu težko najdeš.
    No en velik lapsus je bil in sicer vsa nova namizna okolja so bila prehitro oklicana za stabilna in sicer Unity, Gnome3 in KDE4.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.