breezy->hoary

nadgradil sem ubuntu iz hoary na breezy, pa mi je začel firefox odpovedovat, odpovedal je tudi x server. Kak lahko nazadujem na Hoary? Nebi rad izgubil podatkov...

Komentarji

 • christooss Član Ubuntu.si
  U bustvu mislm da ne morš
 • bl4z Član Ubuntu.si
  poanta je, da tvoji podatki NISO zgubljeni .. verjetno imas vecino tvojih stvari v /home/uporabnik .. zdje ej vazno da zbackupiras te zadeve in se kaksne druge, ce imas podatke se kje .

  ko naredi backup na kaksen cd ali drug racunalnik ti prporocam svezo instalacijo ter nato restore podatkov !

  PS: tudi sam se izogibam takih nadgradenj, ker je veliko moznosti da ne bo vse ok ... in zato .. na streznikih sploh ne delam nadgradnj na nove verzije metdtem k desktop racunalnik pac vsakin nareim reinstal, k pride nova verzija !
 • christooss Član Ubuntu.si
  Samo en stavek

  Naredite VEDNO vsaj DVE particiji.

  Ena je root kjer je sistem. Za to se nam preprosto jebe. Druga pa je HOME. No tukaj so pa naši podatki, ki jih želimo obdržat. Potem pa lahko BP nardiš clean install. Samo pokažeš na root particijo in mountaš HOME kot HOME in tada.

  Jst sm samo TRIKRAT delu backupe. Od takrt mam pa dve particiji :)
 • tilen23 Član
  uredil/-a 7. April, 2006
  hvala za odgovore. Še nekaj je, dobil sem novi disk, pa ga še morem priključit v komp, s katerim programom ga lahko pol formatiram?

  Na novi disk bi si tudi rad nastavo direktorij /home, kot je predlagal christooss, da ne trpim izgube podatkov ob novi inštalaciji.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.