[rešeno] [11.04] Najslabša Ubuntu uporabniška izkušnja do sedaj

2»

Komentarji

  • @Niber,

    jp, sem ugotovil da za pravilen rendering mora v videz -> pisave -> podrobnosti -> vrstni red podtočk, bit izbrana opcija VRGB. Vse ostale opcije delajo probleme. Zgleda da Ubuntu in Mint to različno obravnavata (monitor je isti v obeh primerih).

    Hvala vsem, spet :)

    BTW, glede zmrzovanja 11.04;

    Danes sem neki modeliral v Blenderju po enem tutorialu ki je tekel v browserju (video iz vime-a) in mi je sistem zmrznil enih petkrat, vsakih 15 minut... Tale thread sugestira da naj bi bila napaka v kernelu, hm??

    Zdajle sem odkril "Flash-Aid". Bom probal še s tem, če bo kaj pomagalo.
  • Ne vem kaj delajo pri Canonicalu ampka zadeva je od verzije 9.04 od edicije do edicije bolj bugasta. V 8.10 je bila zelo stabilna, šel sem potem na 9.04 Najboljši Ubuntu zame. Ne vem kaj me je pičilo da sem šel na 9.10 in potem na 10.04.
  • Mo Član
    uredil/-a 30. July, 2011
    9.10 je bil zame zadnji smooth sailing Ubuntu experience... :)

    Anyway, danes sem se spet logiral v Ubuntu 11.04 (mi je pač uspelo pokvarit LMDE instalacijo :P) in sem doživel zamrznitev sistema skoraj takoj ko sem prišel vanj - zgolj eno instanco terminala sem odprl in nautilus.

    Je možno da je za ta zamrzovanja kriv hardver, recimo RAM? Računalo je relativno staro (Core 2 Duo, ASUS P5K-E), en par ramov pa kar star (recimo 5 - 6 let). Rami so Corsair, DDR2, 800Mhz, nič naviti (proc tudi ni nič navit).

    V zadnjem času sem opazil da mi rebootanje sistema malo šteka - včasih rabi kakih 10, 15 sekund preden računalo ob startu "zapiska" in začne preverjanje periferije.
  • to rebootanje se tudi meni pojavla. Nekaj cajta je bil mir, potem ko sem šel spet nazaj na linux( konkretno pclinuxos ) mi je spet začelo štekati vmes pa delalo normalno, še zej ko recimo rebootam windows v windows se mi to pojavi. Nevem kje bi bil problem, sumim plato ker jst imam pa asus p5q pro in imava iz iste serije p5
  • Ja, tudi na plato sem pomislil (glede na to da lag nastane preden se preverjajo rami in ostala periferija)... Upam da ne bo degeneriralo v kaj hujšega, ker nimam še potrebe po menjavi.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.