[11.10] Sleep, Hibernate funkcija na Toshiba Satellite A200-10W

Cau,

po uspešni inštalaciji in updatih za ubuntu 11.10 sem ugotovil, da funkcija sleep in hibernate na moji Toshibi ne delata. Če zaprem pokrov laptopa in ga nato ponovno odprem, začne procesor mleti, na ekranu pa se pokažejo tanke vsporedne sive črte, tako da če pogledaš od daleč je ekran popolnoma siv. Ne glede na to koliko časa čakam se nato ne zgodi nič več. Računalnik moram nato prisilno ugasniti z nekaj sekundnim držanjem gumba za power. Nato lahko računalnik ponovno prižgem in vse noramlno deluje do naslednjega zaprtja pokrova računlnika.

Pregledal sem že nekaj forumov in ugotovil, da ima kar nekaj ljudi podobne probleme, a rešitve za enkrat še nisem našel. Če kdo pozna rešitev, bi bil zelo vesel če mi jo zaupa, ker je zadeva zares nadležna.

Hvala in lp.

Komentarji

  • Pozdravljen,
    imam podoben računalnik in podobne težave. Do izida 11.10, spanje, hibernacija,... ni bila možna. Vedno delao isto stvar, kot tebi. Nato sem se priključil skupini testerjev na laptop.qa.ubuntu.com, naredil nekaj testov, prijavil nekaj hroščev. Sedaj imam 11.10 in stvari nekako delujejo. Še vedno mi vsake toliko zablokira celoten sistem (ko pride iz spanja), ampak mi stvar vsaj koliko toliko dela.

    Sicer nimam rešitve za tvoj problem, lahko pa narediš kakšen test. Če se pojavi napaka, ubuntu sam sprocesira hrošč in ga pošlje na launchpad. Več možnosti,da do 12.04 popravijo te težave :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.