[rešeno] Wine , ASP 32: ne prepoznava slovarja

preko wine sem inštaliral slovarji ASP 32. Včeraj mi več ni prepoznalo velikega angleško. slovenskega slovarja. Doslej ni bilo težav, sedaj pa omenjenega slovarja izmed 10ih drugih ni. Če ni moč rešiti tega hrošča (v windows 7 omenjena zbirka ASP 32 deluje normalno), ali sploh ostajajo kaki drugi slovarji v ubuntu. Kolikor sem že poskušal, babilloo namreč sploh ne deluje. Vn in lp!

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Ali ne dela samo en slovar ali vsi? Si morda nadgrajeval različico wine?
    Sicer slovarjev ne uporabljam, ampak nekaj nasvetov.

    a) Preveri katero različico windows simulira wine. Predlagam, da nastaviš na win xp.
    b) Zaženi wine iz ukazne vrstice in preveri ali se pojavi kakšno sporočilo o napaki.
    c) Preveri ali je slovar dejansko še vedno v tisti mapi.
    d) Poskusi z odstranitvijo in ponovno namestitvijo slovarja
  • pazko Član
    uredil/-a 30. January, 2012
    Je v isti mapi in sicer kot DVANSL.ASN, katerega sem obkljukal pri dovoljenju. Program wine se zaganja v oknu windows xp. Kako pa ga zaženem iz ukazne vrstice? Že večkrat sem ga odstranil in inštaliral pa je isto. Enako se dogaja če kliknem v ASP 32 za windows 7 v medii OS. Tudi ne prepoznava angleškega slovarja, čeprav ga v windowsu prepoznava. Ubuntu sem zagnal z backupa , narejenega na začetku decembra. Prav tako ne pomaga. Poskusil sem namestit wine 1.2.2 in seveda ne pomaga. Nekajkrat mi je pokazalo error 7, češ da ni angleško slovenskega slovarja. Vh in lp!
  • Popravil; odstranil in zbrisal sem vse kar je bilo v zvez z Wine. Ponovno naložil program in namestil ASP slovarji. Sedaj (zaenkrat) dela. lp! ;)
  • Oj,

    še ena nova v Ubuntuju :). Pri meni je vse, kar se tiče ASP slovarjev delalo, kot bi moralo (na 11.10 in 12.04), dokler nisem pobrisala vse v zvezi z wine in namestila MS Office. Ofisi delajo, prav tako je stekla inštalacija slovarjev. Ptoblem pa je, ker mi noče zagnati aktivatorja. Pokaže se okence z rdečim krožcem in belim križem, ki se ga znebim s klikom na v redu. Skratka niti ne pove, kaj je narobe.

    Ima kdo kakšno idejo? Sem skoraj prepričana, da bo delalo, če pobrišem vse v wineu, ampak za zdaj ne bi :).
  • To naj ti bo življenjska lekcija.. ne briši če dela :D

    Probaj zagnat tako da napišeš v terminalu
    wine /pot/do/ASPslovarja/asp.exe
    seveda /pot/do/. ... nadomestiš s absolutno potjo do datoteke .exe

    mogoče izpiše kako napako al kaj podobnega :)
  • Hja :), mi je bilo žal, takoj. Ampak ker sem se dva dni z office 2010 ukvarjala, sem morala poskusiti še to zadnjo možnost :).

    No, tvoj predlog obrodi enak sad kot klikanje na ikonico (gre pa za datoteko aktivac.exe, s katero aktiviraš slovarje). Okence s krožcem. Še kakšna ideja (a moram kaj v wineu nastavit), če ne grem spet brisat :D .
  • A izpiše kaj v terminalu ob zagonu aktivac.exe? Pa dej še to okence slikaj (išči 'Zaslonska slika' v pregledni plošči) in jo potem naloži na shrani.si ali podoben servis

    Spremenila bi lahko samo ne vem kaj.. mogoče je težava samo v tem da ti ne prikaže vseh gumbov ter napisov v aktivac.exe oknu.. in bi lahko potem v nastavitvah winea to spremenila.. ampak ne vem če je to razlog
  • I am glad to infrom :), da mi je uspelo, in to po zaslugi stavka A izpiše kaj v terminalu ... :D . Sem šla pogledat, kaj izpiše in izpiše da manjka riched32.dll (ali nekaj takega). Potem sem šla ta fajl iskat v winetrick in po uvozu se je dalo slovarje normalno aktivirat.
    Hvala za enkrat in se še kaj tipkamo (Ubuntu imam na eni izmed mašinc šele dober teden, tako da se bo sigurno še kaj našlo :) ).
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.