[rešeno] [11.10] novi trdi disk in backup

Pozz. Spet jaz :D . Pa začnimo ;)
Sedaj imam na prenosniku ( ubuntu 11.10.) trdi disk z 120 GB. Ker sem dobil nov trdi disk scorpio blue 250 GB ,me zanima kako lahko naredim backup . Po domače... rad bi večino stvari (filmi,glasba,dokumenti) prenesel na novi trdi disk.Seveda pa bi rad ostal tudi pri linuxu!!! :D Ker se z tem se nisem ukvarjal mi je bolj malo jasno. Vem ,da je kar nekaj GB za prenesti ampak vseeno.
Prosim za mnenja :)

Komentarji

  • Pritisneš tipko super (okna) ..vpišeš v okno "varnost" in dobiš "Ustvari varnostno kopijo".. klikneš in zažene se program.. zdaj pa seveda samo moraš še določit a se delajo samodejne varnostne kopije, katera mesta se bodo kopirala, kam se bodo kopije shranjevale etc.. :)
  • Kako pa naj prenesem vse na novi disk ? Verjetno bom moral še enkrat namestiti ubuntu ... to ni problem samo svoje stvari bi rad ohranil in jih namestil na novi trdi disk. tega je kar nekaj .... filmi,muzika,slike dokumenti no recimo cirka 30 GB
  • Zato se pa dela posebej /home particija pa posebej particija kjer so piratizirane datoteke :mad: ;)
    Kot sem omenu.. lahko uporabiš orodje za delanje varnostnih kopij... lahko pa preprosto kopiraš vse skupaj.. označiš / CTRL + C / odpreš nov in mountan (beri "pripet") disk ter / CTRL + V oziroma po domače copy/paste :)
  • Hvala za nasvet ,ampak mi še vedno ni najbolj jasno vse skupaj. Dajmo od začetka :D :D
    Stari disk , tega katerega imam sedaj notri odstranim. Potem dam notri novi trdi disk. Seveda je prazen in moram vse naložiti na novo. Tudi OS . To še gre heheh. Potem mi ni jasno :rolleyes: , kako spravim datoteke iz starega diska na nov trdi disk. Če bi naredil varnostno kopijo ,mi nič ne pomaga ,ker take velikosti ne morem spraviti nikamor. Lahko bi spravil na ubuntu one ... pa iz tam potegnil verjetno ampak 5 gb je premalo .
    Ja nimamo kaj .... še veliko se bo treba naučiti ;)
  • Aja..ti bi rad enega z drugim zamenjal al kako? Al bi rad mel dva diska hkrati not ?
  • :D Starega ven novega not. Po netu sem malo gledal samo bi rabil ene kable :mad:
    Verjetno mi samo ostane ,da dam na cd samo nujne stvari,pa potem kopiram na novi trdi disk, ostalo pa vse na novo :mad: :mad:
    Ali pač ? hehe
  • Jah, očitno boš mogu stari disk dati v nek drug pronosnik, ali ga pa priklopit na kakšen comp pa potem prenest fajle. Če imaš kakšen računalnik doma, pa kerga ki ti ve priklopit disk gor samo za tok, da si preneseš datoteke bi blo še najlažje.
  • če maš kak externi disk bi lahko naredil klon z npr. redobackup (ima malce bolj prijazen vmesnik kot clonezilla)... no vsekako pri tem orodju rabiš dva/oba diska istočasno priklopljena na računalnik. drugače ne bo šlo.

    če sta oba priklopljena na en računalnik se en disk potem enostavno klonira na drugega. če je drugi večji se nato poveča particija in to je to.
  • No .... spoznal sem ,da ,ker imam doma dve 32gb sd kartice ,lahko več ali manj vse spravim gor....
    Ubuntu bom pa kar na novo naložil na novi trdi disk in bo :D :)
    Hvala za nasvete in pomoč
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.